LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-25-2008, 09:53 AM   #1
conatic
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2007
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
bt878 no sound in mplayer


I can't have sound with mplayer

dmesg :

[ 52.000416] Linux video capture interface: v2.00
[ 53.118928] bttv: driver version 0.9.17 loaded
[ 53.118937] bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
[ 53.119074] bttv: Bt8xx card found (0).
[ 53.119122] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:07.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 19
[ 53.119141] bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:02:07.0, irq: 19, latency: 64, mmio: 0xfc001000
[ 53.119422] bttv0: detected: Pinnacle PCTV [card=39], PCI subsystem ID is 11bd:0012
[ 53.119429] bttv0: using: Pinnacle PCTV Studio/Rave [card=39,autodetected]
[ 53.119476] bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00ff1bff [init]
[ 53.119925] bttv0: i2c: checking for MSP34xx @ 0x80... not found
[ 53.120587] bttv0: miro: id=6 tuner=5 radio=no stereo=no
[ 53.120594] bttv0: tuner type=5
[ 53.120600] bttv0: i2c: checking for MSP34xx @ 0x80... not found
[ 53.121231] bttv0: i2c: checking for TDA9875 @ 0xb0... not found
[ 53.121849] bttv0: i2c: checking for TDA7432 @ 0x8a... not found
[ 53.310673] input: ImPS/2 Generic Wheel Mouse as /devices/platform/i8042/serio1/input/input5
[ 53.522823] All bytes are equal. It is not a TEA5767
[ 53.522833] tuner 0-0060: chip found @ 0xc0 (bt878 #0 [sw])
[ 53.522878] tuner-simple 0-0060: type set to 5 (Philips PAL_BG (FI1216 and compatibles))
[ 53.522884] tuner 0-0060: type set to Philips PAL_BG (FI1
[ 53.522889] tuner-simple 0-0060: type set to 5 (Philips PAL_BG (FI1216 and compatibles))
[ 53.522894] tuner 0-0060: type set to Philips PAL_BG (FI1
[ 53.618594] bttv0: registered device video0
[ 53.618638] bttv0: registered device vbi0
[ 53.618671] bttv0: PLL: 28636363 => 35468950 .. ok
[ 53.822044] bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded
[ 53.822139] bt878: Bt878 AUDIO function found (0).
[ 53.822176] ACPI: PCI Interrupt 0000:02:07.1[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 19
[ 53.822188] bt878_probe: card id=[0x1211bd], Unknown card.
[ 53.822190] Exiting..
[ 53.822198] ACPI: PCI interrupt for device 0000:02:07.1 disabled
[ 53.822210] bt878: probe of 0000:02:07.1 failed with error -22


How can I setup sound ?
 
Old 09-25-2008, 10:07 AM   #2
D3javu
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Malaysia
Distribution: Slackware 11.0 , VectorLinux 5.8
Posts: 132

Rep: Reputation: 15
Hi Conatic,
There are some problems in using btaudio as audio player. You can check here, http://www.linuxtv.org/v4lwiki/index.php/Btaudio_(bt878). Do you have any onboard sound or dedicated sound card other than the tvtuner?
 
Old 09-25-2008, 10:42 AM   #3
conatic
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2007
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have another card on the motherboad.

cat /proc/asound/cards

0 [I82801BAICH2 ]: ICH - Intel 82801BA-ICH2
Intel 82801BA-ICH2 with AD1885 at irq 20
1 [Bt878 ]: Bt87x - Brooktree Bt878
Brooktree Bt878 at 0xfc000000, irq 19

Is it possible to use this tvtuner card without any cable to the motherboad ?

I use

mplayer tv:// -tv driver=v4l2:norm=PAL:device=/dev/video0:alsa:adevice=hw.1,0:amode=1:audiorate=32000:forceaudio:volume=100:immediatemode=0:chanlist=eu rope-west:freq=273.25

to launch mplayer but I have no sound.
 
Old 09-25-2008, 12:27 PM   #4
arctgx
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2007
Location: Brodnica, Poland
Distribution: Debian testing
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Does replacing the "hw" with "plughw" give no results?

My English is very poor, sorry

Last edited by arctgx; 09-25-2008 at 12:28 PM. Reason: typo
 
  


Reply

Tags
bt878, sound


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound using bt878 based radio card pkid Linux - Hardware 0 10-02-2004 02:49 AM
No sound with TV/FM card (bt878) r444 Linux - Hardware 5 03-26-2004 10:56 PM
Bt878(ati tvwonder ve) took over my sound card?? sleepindawg Linux - General 3 03-21-2004 08:20 AM
TV Card, BT878, bttv: no sound breakerfall Linux - Hardware 5 03-20-2004 08:31 AM
Bt878 TV Card No sound Boffy Linux - Hardware 7 01-18-2004 01:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:37 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration