Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?


  Search this Thread
Old 09-18-2008, 04:04 AM   #1
Registered: Jun 2008
Posts: 41

Rep: Reputation: 15
auto mount problem and fstab

Hi I recently installed Fedora-9 in my SONY VAIO laptop. /etc/fstab content is as follows:

UUID=b15cf2a1-1ad8-447a-871b-8ceddcc6f59d / ext3 defaults 1 1
UUID=3df71cdc-42f0-4d87-bd0d-6c08737bd0c7 /home ext3 defaults 1 2
tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
sysfs /sys sysfs defaults 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
UUID=acb66d68-9e75-446b-b6ce-ab4b024500e7 swap swap defaults 0 0

Here my problem is, I have two 'ntfs' drives. fedora detecting both drives as 'New Volume' but it is not able to mount at start up. Every time need to mount manually as a root user. In the same system I have windows XP, it detecting these two drives with D and E names.

Please suggest me how to rectify this problem.

Thanks in advance
Old 09-18-2008, 04:29 AM   #2
LQ Addict
Registered: Jul 2003
Location: London, UK
Distribution: Slackware
Posts: 7,464

Rep: Reputation: Disabled
Have you already tried adding fstab entries for those partitions? If so, did it not work? In that case, please post the relevant entries. If you haven't already added entries, then do so..
Old 09-18-2008, 11:35 AM   #3
LQ Guru
Registered: Oct 2005
Location: Willoughby, Ohio
Distribution: linuxdebian
Posts: 7,232
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 190Reputation: 190
You should be using ntfs-3g to mount ntfs partitions read write.

ntfs-3g /dev/sda2 /mnt/winstorage -o umask=0,nls=utf8

If that all works you can add it to your /etc/fstab file so it will automatically mount

/dev/sda2 /mnt/winstorage ntfs-3g umask=0,nls=utf8 0 0

man ntfs-3g for more information
Old 09-19-2008, 04:13 AM   #4
Registered: Jun 2008
Posts: 41

Original Poster
Rep: Reputation: 15
This problem solved.

Thanks for helping.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
trying to auto mount xp share in fstab babag Linux - Networking 3 07-12-2008 04:48 AM
devices in /etc/fstab don't auto mount at startup : jabka Linux - General 3 08-23-2006 03:28 PM
fstab: auto mount floppy at boot blackzone Linux - Newbie 2 07-10-2006 01:17 AM
Win share will not auto mount, inclu in Fstab ZingSter SUSE / openSUSE 4 04-06-2005 07:22 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:12 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration