LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-18-2013, 06:05 AM   #1
saman_artorious
Member
 
Registered: Sep 2008
Posts: 78

Rep: Reputation: 1
atl1e not working properly in ubuntu 11.04 64 bit


i installed ubuntu 11.04 64 bit. there's a problem connecting to the net, it actually does, but connects disconnects every few second. my system is:

Quote:
02:00.0 "Ethernet controller" "Atheros Communications" "AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet" -rb0 "ASUSTeK Computer Inc." "P5KPL-CM Motherboard"
02:00.0 0200: 1969:1026 (rev b0)
The module driving ethernet is rtl1e. it is already loaded in lsmod. I tried removing it from there, the network stops! so, this one is controlling the device. interestingly, system can ping loopback without hesitation in between, so, this shows that my NIC is fine and working.

How can I fix the bug for ethernet then? it connects for a few seconds then stops recursively.

what is your opinion?
 
Old 02-18-2013, 03:54 PM   #2
TobiSGD
Moderator
 
Registered: Dec 2009
Location: Hanover, Germany
Distribution: Main: Gentoo Others: What fits the task
Posts: 15,517
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 4018Reputation: 4018Reputation: 4018Reputation: 4018Reputation: 4018Reputation: 4018Reputation: 4018Reputation: 4018Reputation: 4018Reputation: 4018Reputation: 4018
Ubuntu 11.04 is an unsupported version. I would recommend to a more recent and supported version, probably the problem will already be fixed in newer drivers, also.
 
  


Reply

Tags
devicedrivers, hardware, network cards, ubuntu 11.04


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
python-scientific not working properly in ubuntu 11.10 vjramana Linux - Software 0 01-17-2013 03:44 PM
Ubuntu 64-bit, Opera 64-bit, Java not working Debian_Poland Linux - Desktop 6 08-12-2008 01:15 PM
Ubuntu 7.10 64-bit edition doesnt load properly Lord Hakk Ubuntu 12 06-13-2008 10:47 AM
snd_hda_intel not working properly in 64 bit FC6 00it45 Linux - Hardware 1 04-17-2007 08:46 PM
Sound not working properly in Ubuntu Icetec Linux - Hardware 1 04-15-2005 11:28 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration