LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-22-2003, 09:53 PM   #1
elbozo
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
ATI Radeon Drivers & MesaGL problem


Hi all,

OK, after some kernel rebuiling i get X to load using fglrx ,
problem is i can't figure out why games ( q3 ) and fglrxinfo
keep saying that the vendor of my /usr/lib/X11R6/lib/lib.so.2.1
is Mesa... I have removed the MEsa RPMs with --nodeps and
installed the ati driver package. I followed all symlink to a that
libabry files and deleted that lib, and reinstalled the ati drivers.
i started quake3 with a -set r_gldriver /usr/lib/X11R6/lib/lib.so.2.1
but it still said:

GL_VENDOR: VA Linux Systems, Inc.
GL_RENDERER: Mesa GLX Indirect
GL_VERSION: 1.2 Mesa 3.4.2

basicaly the same thing fglrxinfo says... I need help !


a7n266-c
ati 9700pro
redhat-8.0 / kernel 2.4.20

Last edited by elbozo; 07-22-2003 at 09:55 PM.
 
Old 09-25-2003, 04:51 PM   #2
wazungy
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Distribution: mandrake
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
I am having the same problem.
I just spent well over 12 hours in 2 shifts trying to get the ati drivers working under xfree4.3.
Partial success.
modprobe -v fglrx now gives some info, but fglrxinfo states I am using Mesa and not the FireGL.

Using radeon 9500 pro...
Mesa Gears (OpenGL toy) crawls along when compared to a system using an old matrox G400.

Let me know if you get any further with your problem.
Thanks.
Waz

A7V8x. Radeon 9500 pro. Mandrake 9.1.
 
Old 10-02-2003, 12:50 PM   #3
marto
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Location: Italy
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
Hi guys.

I got the same problem but solved this thanks to 'jbparto'; the solution is in the thread:

http://www.linuxquestions.org/questi...threadid=38634

I run Mandrake 9.1 with ATI Radeon 9500 Pro and a VIA KT400 chipset. That worked just fine. Try it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8.6.20 ATI Drivers and ATI Radeon XPress 200M ltracy Linux - Hardware 8 04-28-2006 07:52 PM
ATI 9600Pro & ATI Proprietary Drivers problem Hyakutake Slackware 6 12-04-2005 10:08 AM
ATI Radeon Drivers Intruder_BG Linux - Newbie 2 08-23-2005 10:10 AM
Crash w/ ati 3.7.6 drivers & radeon 9200 zen_guerrilla Linux - Hardware 9 04-30-2004 02:09 AM
ATI Radeon 9600 drivers problem Zig Linux - Hardware 15 03-19-2004 02:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:14 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration