LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-11-2004, 10:49 AM   #1
Neuromancer47
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Red Hat Enterprise Linux WS
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Unhappy ATI Radeon 9800 and Fedora Core 1 - no 3d Acceleration


I'm running Fedora Core 1 with a Radeon 9800.

I have a GUI and all just fine, but I'm using Mesa rendering.


I got the .rpm of their drivers and did everything according to (ati.com/support/infobase/linuxhowto-ati.html - why can't I post URLs? Stupid) their instructions. They don't have a precompiled interface for my kernel (2.4.22-1.2174), so I had to compile one. I installed kernel-source, made the symlink /usr/src/linux -> /usr/src/linux-2.4 -> /usr/src/linux-2.4.22-1.2174.nptl, and ran /lib/modules/fglrx/build_mod/make.sh

That worked fine, it told me to go up a directory and run make_install.sh; I did, the only warning being that the propreitary module would taint the kernel, and it told me to run fglrxconfig, which I did (that makes and XF86Config file). The default is XF86Config-4; I tried both that and just XF86Config, both times when I startx and fglrxinfo it says that I'm using Mesa rendering, and I have no hardware acceleration.

In my XF86Config file, glx is enabled, everything seems right, and it is definitely being used (when I change its res, it changed X's res).

I got the suggestion of using xf86cfg, but I don't seem to have it in /usr/X11R6/bin

Anything I'm doing wrong, or not doing?

Thanks.
 
Old 04-11-2004, 11:46 AM   #2
Hammett
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Barcelona, Catalunya
Distribution: Gentoo
Posts: 1,037

Rep: Reputation: 54
I don't know what can be your problem, as for what you're telling, you're doing everything right. I have a strange issue also with the drivers: i have to reboot the X server for having 3D accel. First time I boot into gdm, i got no 3D accel, but if i reset it (cntrl+alt+backspace) the i got 3D accel. I really cannot say why is that, but i thought reading your post that can be a similar situation.

Hope this helps (although is not that much info )
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ati radeon 9800 pro on fedora core 3 slan124 Fedora 2 04-14-2005 10:46 AM
Radeon 9800 drivers in Fedora Core 2 haggard Fedora 1 06-05-2004 05:04 PM
ati radeon 9800 pro acceleration? Ninwa Linux - Software 5 03-21-2004 04:55 PM
ATi Radeon 9800 and Fedora... haggard Linux - Hardware 1 02-04-2004 09:09 PM
ATI Radeon 9800 on linux (3d hardware acceleration wont work) iskpl Linux - Software 3 10-25-2003 03:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:11 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration