LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-24-2005, 11:54 PM   #1
whf
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Distribution: suse 9.3 pro
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
ati radeon 9000 mobility problem with suse 9.3 pro


Hi,

This problem has been annoying me since I upgraded from suse 9.1 pro to 9.3 pro. My ati radeon 9000 mobility used to work perfectly on 9.1 (after I installed the ati drivers) but when I upgraded to 9.3 I've lost my 3D acceleration. Basically I installed the ati drivers and configured it using fglrxconfig as I did previously, however, when I try to run any 3D application I get a message saying that my graphics card has not been configured for 3D. The weird thing is I think that the 3D is in fact working, as the opengl screensavers work fine. Any help would be greatly appreciated.

Thanks in advance,

whf
 
Old 07-25-2005, 10:16 PM   #2
whf
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Distribution: suse 9.3 pro
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
In addition to this, I just realised that when I use 'fglrxinfo' I get this:

display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.2.1)

Apparently, they should be ATI and not Mesa, is that correct? How can I fix this? And what are the possible causes?

Thanks,

whf
 
Old 08-01-2005, 09:58 PM   #3
madj42
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: Minnesota
Distribution: Suse 9.3 Pro
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
http://portal.suse.com/sdb/en/2005/04/akulk_ati93.html

Try the above link as it references how to get the ATI drivers working in 9.3... I'm going to be trying to get them working in the next hour or two since I'll be switching to 9.3 from FC4. I'll let you know if I have any probs with the fglrx drivers and how I fixed them.
 
Old 08-02-2005, 10:33 AM   #4
whf
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Distribution: suse 9.3 pro
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
problem solved

Oh I've solved the problem a little while ago. Basically I followed the instructions from:

http://ftp.suse.com/pub/suse/i386/su.../fglrx/8.14.13

Works perfectly now!

Thanks anyway
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI Mobility Radeon 9000 doubles game speed ichi Linux - Software 1 07-31-2005 07:27 AM
ati radeon 9700 mobility and suse 9.1 pro percent20 Linux - Laptop and Netbook 2 08-30-2004 03:35 AM
ATI Radeon Mobility 9000 / Dell Inspiron 8200 mindfrost82 Slackware 7 11-28-2003 01:04 PM
ATI Radeon 9000 Mobility and Slack 9.0 zaubara Slackware 5 11-24-2003 09:27 PM
ATi Radeon 9000 Pro Driver Problem E-werd Linux - Hardware 6 11-03-2003 06:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:57 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration