LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 09-04-2004, 04:34 PM   #1
darrensnow
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Location: cape breton
Distribution: SUSE9.1 Redhat9
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
ATI RADEON 7500 pci doesnt work with SUSE9.1 REDHAT9


I have tried installing linux a few times on my pc. I have a ECS K7som+ motherboard, AMD Duron1600 processor, 512mb ram, 60gb harddrive , ATI 7500 64mb pci graphics card. I have Suse9.1 installed and everytime i try to acceess any settings for display the monitor just turns off. On the first boot after the installation when it was cnofiguring the hardware it did the same thing. I also tried to install REDHAT 9.0 and i got through the installation without a problem and when it goes through the boot up sequence it goes through a list of things and when it seems to load the display it was doing the same thing as the SUSE . The only difference with the SUSE is i can get to the desktop and run everything jsut some things seem to be lagged like moving windows and the writing on certain programs is garbled and i cannot read it. It tells me to manaul set the X,Y size for my screen and jsut seems to shut the monitor off and nothing coms back on. I dont know alot about linux just wanted to start using it, so if anyone out there has anyideas of what could be going on it would be greatly appreciated.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[ATI radeon 9600 XT] comb with suse 9.2 and cedega 4.2.1 just doesnt work? mephesto Linux - Hardware 10 04-06-2005 06:19 PM
ATI Radeon 7500 (PCI) - Black Screen after reboot? hawes Linux - Hardware 1 12-18-2003 02:03 PM
ATI Radeon 7500 (pci) TheMatr1x Linux - Hardware 4 11-25-2003 08:19 PM
All in wonder VE PCI (Radeon 7500) 2mb Linux - Hardware 4 11-14-2003 07:27 PM
ATI Radeon 7000 pci --will it work ? Kdiver58 Linux - Hardware 1 01-18-2003 06:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:14 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration