LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-31-2007, 04:20 AM   #1
uv256
Member
 
Registered: Feb 2007
Location: Israel
Distribution: openSuSE
Posts: 59

Rep: Reputation: 15
ATI Proprietary Driver 8.35.5


I have the Radeon Xpress 200M and the latest
drivers from ATI (8.35.5) are crap.... XGL won't work and neither will beryl if you want to enjoy the eyecandy use 8.34.8
otherwise it won't work
 
Old 03-31-2007, 06:55 AM   #2
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Lubuntu
Posts: 19,174
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 428Reputation: 428Reputation: 428Reputation: 428Reputation: 428
Statement or question?

If the drivers don't work, how don't they work? what errors do you get? how did you try installing them?
 
Old 03-31-2007, 01:21 PM   #3
deloptes
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: AT
Distribution: debian etch and SUSE 10.2
Posts: 123

Rep: Reputation: 15
There was a discussion about the installation and support (I tried to install this on SUSE 10.2 but it is not SUSE specific problem).

I have put there the steps which way I installed the driver - including patch and so on.

You can download the tar.bz2 file unpack it and rebuild the driver yourself. Let me know if it worked or any help was needed.

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=257060
 
Old 04-01-2007, 01:33 AM   #4
uv256
Member
 
Registered: Feb 2007
Location: Israel
Distribution: openSuSE
Posts: 59

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ok.....

Tried installing the drivers again and this time they work...
this is after I removed some lines from my xorg.conf like
Option "EnablePrivateBackZ" "no"
and some other lines which I don't recall

Thanks for your replies.

Sorry for posting to soon....

P.S
despite it's written everywhere
I don't have the Option "Composite" "disable" in my xorg.conf
but it still works.
 
Old 10-11-2007, 04:35 AM   #5
deloptes
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: AT
Distribution: debian etch and SUSE 10.2
Posts: 123

Rep: Reputation: 15
ati-driver-installer-8.40.4-x86.x86_64.run

New version of the driver is installing without a problem.

I was a bit struggling with xorg.conf to enable second display. Anyway after a day of experimenting with this I got it.

Beryl is not working with the proprietary driver. I have an error that drops AIGLX support.

Code:
drmOpenByBusid: drmGetBusid reports PCI:1:0:0
(EE) AIGLX error: dlsym for __driCreateNewScreen_20050727 failed (/usr/lib/dri/fglrx_dri.so: undefined symbol: __driCreateNewScreen_20050727)
(EE) AIGLX: reverting to software rendering
(II) Loading local sub module "GLcore"
(II) LoadModule: "GLcore"
I don't want to tweak my configuration, but if you know an easy way to get beryl running let me know

Any way the display quality is perfect.

regards
 
Old 10-11-2007, 07:03 AM   #6
ghostdancer
Member
 
Registered: Apr 2002
Distribution: Slackware
Posts: 266

Rep: Reputation: 30
AIGLX and Composite support coming soon, should be sometime, end of this month. By then, Compiz/Beryl should work.

I am using 8.41.7, normal graphic acceleration and movie playback is quite OK. Beyond that, I won't put much expectation.
 
Old 10-11-2007, 08:26 PM   #7
deloptes
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: AT
Distribution: debian etch and SUSE 10.2
Posts: 123

Rep: Reputation: 15
Thank, so waiting a bit before updating and checking for the next version

regards
 
  


Reply

Tags
ati, beryl, fglrx, radeon, suse, xgl, xpress


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI Proprietary driver issue pdeman2 Linux - Hardware 11 08-19-2006 04:24 PM
ATI Proprietary driver with lfs eculinuxuser Linux From Scratch 5 02-23-2006 12:24 PM
ATI Proprietary driver with lfs eculinuxuser Linux From Scratch 1 02-01-2006 03:23 AM
ATI Proprietary Linux Driver 3.12.0 Xerop Linux - Hardware 1 09-11-2004 01:53 PM
New ATi Proprietary Linux Driver (3.11.1) Xerop Linux - Hardware 6 08-26-2004 11:33 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration