LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-23-2003, 11:33 AM   #1
v_ger6
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
ati all in wonder 7500 radeon XFree86 4.3 problem


Could someone please tell me if they have succeeded in getting
their ATI All-In-Wonder Radeon 7500 (AGP w/64Mb) working in
XFree86 4.3?
I am using SuSE 8.2 and I don't see why it shouldn't work?

Using Sax2 I choose the following:
Graphics Card: ATI RV200 QW
Color and Resolution: 1600x1200 @ 24 bit
3D Acceleration: Enabled
Monitor: SONY MULTISCAN G400 (CPD-G400)

(although I actually have the Sony Multiscan G410, but
it isn't listed in Sax2 anywhere under SONY).
A hardware probe using YAST2 shows the monitor correctly
as: CPD-G410R (capable of 1600x1200 w/vfreq @ 85)
min_hsync 30, max_hsync 110, min_vsync 48, max_vsync 170

Hardware scan also detects my display adapter correctly as:
RV200 QW "ATI RV200 QW" server: radeon
and mentions that it requires XFree86-GLX

When I test the server, all I get is:
"X Server test failed:
(EE) RADEON(0): No Valid mode found for this DFP/LCD
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration"

I am relegated to using the Framebuffer fbdev server
running at 1280x1024 without 3D enabled.

I am using XFree86 v4.3, kernel is 2.4.20,
(all standard from SuSE 8.2 Professional).
I would like to run 24bit color at 1600x1200, can someone please
point me in the right direction?

Thanks very much.

One thing I did notice however is that there is no
XF86Config-4 file in /etc/X11, I presume it's using the
XF86Config file only.
 
Old 10-24-2003, 05:11 AM   #2
Obscure
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Milan
Distribution: Slackware 10 / FreeBSD 5.3
Posts: 175

Rep: Reputation: 32
This problem means that XFree can't display because can't find a combination beetwen yr monitor settings, resolution, driver,..
Probably yr monitor settings are wrong!
Take a look here: http://www.freebsdforums.org/forums/...threadid=14738

To see which config file yr XFree uses take a look at yr /var/log/XFRee86.0.log (or similar)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UT2004 Graphics Problem: Artifacts Everywhere (ATI Radeon Mobility 7500) deadjoebob Linux - Games 16 04-13-2005 06:21 AM
Dual head second monitor resolution problem ATI Radeon Mobility 7500 Redhat 9 kragemp3 Linux - Hardware 0 05-06-2004 09:05 PM
Radeon Mobility 7500 & XFree86 mds00 Linux - Laptop and Netbook 1 11-05-2003 09:41 AM
ATI Radeon 7500 startup problem ajasax Linux - Hardware 0 10-04-2003 01:54 AM
Radeon 7500 (RV200) XFree86 4.3.0 hairston4 Linux - Hardware 0 07-23-2003 09:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:29 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration