LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-12-2003, 10:47 AM   #1
samoul
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Location: Quebec, Canada
Distribution: SuSe 8.1
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Asus A7v8x On board Lan Not Working.


My Broadcom 4401 lan adapter is not working with SuSe 8.1.

My configuration is:
Asus av78x
Amd 2200+
Broadcom on board lan 4401

I have try to install an other lan card (3 com) and this one don't work. Both cards say this message on boot: Ifup: Could not get valid interface name -> Skipped

I found drivers on the cd mother board. I can't build the rpm file because the command make is not working or is not on my system.

Is this an IRQ conflict?

Any help will be apreciated!
 
Old 01-12-2003, 03:20 PM   #2
mcleodnine
Senior Member
 
Registered: May 2001
Location: Left Coast - Canada
Distribution: s l a c k w a r e
Posts: 2,731

Rep: Reputation: 45
'lspci -vb' should give you some detailed information about your machine.

If you're just using rpm installs you shouldn't need to use make unless you're using source RPMs. If using SuSE 81 you can just use the yast2 tool to install the rpm. There's no gurantee that it's going to work (is there ever?) as I don't know what kernel/environment the RPMs were built for.
 
Old 01-12-2003, 05:25 PM   #3
finegan
Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Dublin, Ireland
Distribution: Slackware
Posts: 5,700

Rep: Reputation: 57
There's a link to the source code for that card somewhere in this thread:

http://www.linuxquestions.org/questi...=broadcom+4401

Its not in-kernel yet, its a wonky one.

Cheers,

Finegan
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound not working with Via Kt400 ASUS board buyer262000 Debian 2 05-04-2004 10:21 AM
Asus A7V8X Onboard BroadCom LAN Problems jimmahnowuk Linux - Networking 0 12-11-2003 06:24 AM
I go my on board lan working herbert LinuxQuestions.org Member Success Stories 0 10-22-2003 10:23 PM
ASUS A7V8X (Broadcom 4401 LAN) under RH 9 manub Linux - Networking 1 07-08-2003 04:19 PM
Asus A7V8X Deluxe LAN mindcry Linux - Hardware 2 02-20-2003 06:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration