LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-16-2005, 03:48 PM   #1
Kronoss
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: Debian
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
ALSA Sound Blaster Live! (emu10k1) surround 5.1


I have 5.1 speakers connected to a Sound Blaster Live! 5.1
My problem is that mi rear rigth speaker doesn't sound, and my rear left one sounds as both them.

How can I configure it to sound correctly?

How can i try 5.1 sound?

I use Debian with 2.6.10 kernel and ALSA emu10k1 module
 
Old 01-16-2005, 09:24 PM   #2
ValidiusMaximus
Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Debian Sarge
Posts: 169

Rep: Reputation: 30
I'm not sure, have you checked the ALSA web site?
 
Old 01-17-2005, 05:30 AM   #3
Zodar
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Location: Italy PO
Distribution: SuSe 10.0
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
type alsamixer in console, it will launch a sort of gui of the mixer. Often the center and surround volume is set to 0, try to increase.


Zodar
 
Old 01-17-2005, 07:27 AM   #4
Kronoss
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Distribution: Debian
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yes, i have seen ALSA website.

And yes, i have been playing with different mixers.

With surround, if i balance to rigth, it sounds in rear left, and the same if i balance to left, so my rear rigth speaker never sounds.

The other controls i think that works well.

And i dont know any program to try if 5.1 is working. In doom3, if i select this option in configuration, it says that there isnt surround system.

I dont know what can I do.
 
Old 01-17-2005, 11:04 AM   #5
alose
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Fort Myers, FL
Distribution: Mandrake
Posts: 32

Rep: Reputation: 15
http://zerowing.idsoftware.com/linux/doom/

Follow the instructions there for Doom3 sound setup. You can only change the sound fromt he command line in Doom3 not from the gui.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
does this sound blaster use alsa module emu10k1? hedpe Linux - Hardware 7 03-20-2006 09:58 AM
Sound blaster Live! 24bit + Surround sound Jay_highlands Linux - Hardware 3 05-14-2005 01:37 AM
Surround on SB Live with emu10k1 (not ALSA) zahoo Linux - Hardware 4 02-25-2005 06:32 PM
Sound Blaster Live 5.1 (emu10k1) on Slackware 10 coolj478 Slackware 15 01-19-2005 12:12 PM
Why does my sb live (emu10k1) sound better with oss than alsa? haimeltjnfg Linux - Hardware 2 08-29-2004 02:19 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:47 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration