LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-01-2006, 10:17 AM   #1
Greg Haynes
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Houston, TX
Distribution: Gentoo
Posts: 30

Rep: Reputation: 15
Alsa not functioning with nforce5 board


I just purchased a new AM2 board (m2n-sli) and am yet to get any functioning sound.

when i attempt to start alsa I get:

* Loading ALSA modules ...
* Loading: snd-card-0 ... [ ok ]
* Loading: snd-seq ... [ ok ]
* ERROR: Failed to load necessary drivers
[ ok ]
* Restoring Mixer Levels ...

here is my sound device information:

00:06.1 Audio device: nVidia Corporation MCP55 High Definition Audio (rev a2)

Any help would be greatly appreciated!
 
Old 09-07-2006, 01:26 PM   #2
sbubul
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2006
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I'm running OpenSuSE 10.1 and i've got the sound working. YAST didnt't load the good driver ; So i run as root : alsaconf and he detect the good driver.
this is the result of lsmod

Module Size Used by
snd_pcm_oss 47104 0
snd_mixer_oss 20480 1 snd_pcm_oss
snd_seq 53360 0
snd_seq_device 11916 1 snd_seq
snd_hda_intel 21652 0
snd_hda_codec 137856 1 snd_hda_intel
snd_pcm 86788 3 snd_pcm_oss,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_timer 25860 2 snd_seq,snd_pcm
snd 57092 8 snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_seq,snd_seq_device ,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm,snd_timer
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 12:37 PM
SiS on board sound stops working when upgrading alsa? + kernel question? mr.gizm0 Linux - Software 3 03-21-2005 10:46 AM
Installing ALSA Drivers on RH9 for Asus P4PE-X on-board sound tkorstanje Red Hat 4 08-20-2004 03:27 AM
alsa prob (AD1980) w/ ASUS P4XP-X board Sandy11 Linux - Hardware 0 08-26-2003 01:15 PM
Audio Link - ALSA driver with P4GE-V mother board robertmarkbram Linux - Hardware 1 06-06-2003 08:51 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:32 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration