LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-05-2005, 05:24 PM   #1
necrophage
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Location: urbana
Distribution: gentoo at home workstation, fc4 termserver, fc3 fileserver
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
ALSA Gentoo amd64 nforce3 5.1 only sound through one channel


hey
sys specs in sig
long story short
i do not get 5.1 surround when playing any music / movie. however doom3 gives me full surround on front rear and center channels
i am using the alsa 1.0.9 module
i can get sound out of the rear speakers but that is only with duplicating channels..my amixer output does not show rear-right or rear-left or center channels
nvidia ck8s is detected without a problem. i have the ac97 module in the kernel
version 2.6.12-r6
any info will be awesome
i have been looking at countless forums but to no avail
 
Old 08-08-2005, 09:44 AM   #2
necrophage
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Location: urbana
Distribution: gentoo at home workstation, fc4 termserver, fc3 fileserver
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hey
come on help me people.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA configuration for 4+ channel sound, RH8 maejrep Linux - Hardware 31 01-12-2006 10:53 AM
amd64, nForce3 and DMA .:']Deus Ex[':. Linux - Hardware 2 11-18-2005 08:24 AM
How do I get 5.1/4.1 channel sound working (Alsa) ? Wynand1 Fedora 1 10-03-2005 12:42 AM
How to make 4/6-channel sound with ALSA? kornerr Linux - General 2 07-31-2005 03:19 AM
Gentoo 64-bit on AMD. Console sound with ALSA OK, but no sound in KDE. damien Linux - Software 7 02-02-2005 01:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration