LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-27-2006, 07:46 PM   #1
robthebob
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: York, UK
Distribution: Gentoo, WinXP
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
AGP Graphics cards not showing up in lspci - cannot load fglrx


I had this computer working perfectly, just as it would normally be expected to work. I then changed a significant amount of the hardware (9800pro->9000, added two tv cards and hard drive changed) but compiled a kernel specifically for this effort.

On boot I had a few minor problems like forgetting to change the fstab and needing to reinstall modules. At this point things first started being strange as I managed to clear up most problems with little trouble. However the fglrx module failed to load "No such device." I was unable to tell why this was apart from lspci not reporting any instance of a VGA controller i.e. lspci|grep VGA would output nothing. I found this rather strange considering I am able to see things on the screen.

After changing many things, gradually removing most of the hardware, and eventually going back to the old configuration, I was still in exactly the same position, this time on the other graphics card (9800pro) and hard drive. I am now completely bemused and google is unable to help me.

Please offer any hints, even the most ridiculous thoughts you might have, because I have *no* idea what might be causing this.

Last edited by robthebob; 02-28-2006 at 02:52 AM.
 
Old 02-27-2006, 08:55 PM   #2
Wartz
Member
 
Registered: Feb 2005
Distribution: Slackware
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
Did you revert back to your original kernel?
 
Old 02-28-2006, 02:52 AM   #3
robthebob
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: York, UK
Distribution: Gentoo, WinXP
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Both hard drives are set up with the same kernel, which is the one that has always been working fine.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new graphics cards question (about AGP) bigjohn Linux - Hardware 5 08-24-2005 01:20 AM
lspci -v not showing wireless card when plugged in. fader Linux - Laptop and Netbook 27 05-13-2005 05:00 PM
lspci showing wrong vga card xushi Slackware 4 03-27-2005 04:36 AM
ATI Radeon fglrx driver - setting AGP speed vharishankar Linux - Hardware 17 08-17-2004 10:47 PM
lspci -v showing wrong memory size for video card (NVIDIA Geforce4 Ti4200 8X) [NL]_Target Linux - Hardware 0 06-27-2004 10:17 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:46 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration