LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-28-2009, 09:03 AM   #1
brozell
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2008
Location: McGaheysville, Virginia
Distribution: Debian Lenny
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
After messing up xorg.conf, touch-pad usb devices and cant connect to the internet.


Just as the subject says. Ive messed around with my xorg.conf trying to get compiz fusion to play nicely with video playback. I followed the instructions on http://forum.compiz-fusion.org/showthread.php?t=6794 .
I removed fglrx-driver and compiz-gnome and removed the xorg.conf from /etc/X11/xorg.conf . After running sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg . And whe X is restarted usb support is gone (will not recognize usb devices. (the light does not blink) and my wired nic is not detected. (eth0) Huge thank you goes to the person who can fix this I'm close to doing re-installation and loosing my data.
 
Old 09-28-2009, 11:56 AM   #2
brozell
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2008
Location: McGaheysville, Virginia
Distribution: Debian Lenny
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Solution

After digging around in the logs. I learned that no modules were loaded. So the fix was simple, in single user mode, as root run 'depmod' with no arguments and restart. Problem solved in about a day or so I'll post what command/s that I used to clear listed modules. I believe it might have been "X -configure" or "dpkg-reconfigure xserver-xorg.
 
Old 09-30-2009, 03:26 PM   #3
brozell
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2008
Location: McGaheysville, Virginia
Distribution: Debian Lenny
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
What caused it

After looking at the logs and recreating the conditions I found that running 'sudo aticonfig --initial' and restarting caused the problem if one runs 'sudo aticonfig --initial' and then 'sudo depmod' the problem is avoided. Somehow 'aticonfig --initial' removes the listed modules (I'm not sure why) while it configures the 'xorg.conf'. And depmod re-lists them.
 
  


Reply

Tags
internetconnection, touchpad, usb, xorgconf


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xorg.conf ... anything else I need to backup before messing with video drivers? thomas_r Linux - Newbie 4 01-06-2009 11:25 AM
How do I switch from my touch pad to a usb mouse rob.rice Slackware 5 12-22-2008 11:17 AM
synaptics touch pad with Xorg on Debian seaking Linux - Hardware 0 10-15-2005 04:51 AM
Can't enable touch-pad and usb-mouse at the same time... Beavis_73 Linux - Laptop and Netbook 2 03-01-2004 07:40 PM
switching between laptop touch pad and USB mouse unitcoed Linux - Laptop and Netbook 9 06-11-2003 01:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration