LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Hardware (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/)
-   -   2 Realtek Ethernet controllers won't work (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/2-realtek-ethernet-controllers-wont-work-639764/)

go_joe 05-04-2008 06:34 AM

2 Realtek Ethernet controllers won't work
 
Hello,
i have problems with two Realtek Ethernet controllers (RTL-8139).

One of them is as Non-VGA unclassified device and i can't use it:

#lspci:

0000:02:0a.0 Non-VGA unclassified device: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
0000:02:0c.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)



#lspci -vvv:

0000:02:0a.0 Non-VGA unclassified device: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
Subsystem: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RT8139
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR+
Latency: 32 (8000ns min, 16000ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 9
Region 0: I/O ports at a000 [size=256]
Region 1: Memory at e4000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2+ AuxCurrent=375mA PME(D0-,D1+,D2+,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

0000:02:0c.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
Subsystem: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RT8139
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 32 (8000ns min, 16000ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 5
Region 0: I/O ports at a400 [size=256]
Region 1: Memory at e7001000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=64K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=375mA PME(D0-,D1+,D2+,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-




8139too is compiled in kernel.

What can I do? I want to use both LAN cards.

tredegar 05-04-2008 10:01 AM

Have you read this thread:
http://www.linuxquestions.org/questi...roblem-591466/
especially post #12?


All times are GMT -5. The time now is 09:37 AM.