LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 06-30-2006, 03:03 AM   #1
Wim Sturkenboom
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Roodepoort, South Africa
Distribution: Slackware 10.1/10.2/12, Ubuntu 12.04, Crunchbang Statler
Posts: 3,786

Rep: Reputation: 282Reputation: 282Reputation: 282
[nForce 410]No sound from CD


Just spoiled myself with a new computer with a Biostar CRU51-M9 MB. This is probably the same as the 6100-M9. I installed slackware 10.2, followed by the nforce drivers (1.0-0310). Although I don't have the exact results of lsmod at hand, 'nvsoud' is mentioned in there. Seem to remember that it states 'unused', but not sure.

When I start X, I get some sound when KDE loads. However, there is no sound when playing audio cds

Any idea where I can start looking?

PS1 It works on WinXP Pro
PS2 Using IA32, not AMD64 (yet)
 
Old 06-30-2006, 06:55 PM   #2
Peacedog
Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,292

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
Do you have the cable between the cdrom and sound card on the motherboard? If not select Digital audio extraction play mode in xmms.
Good luck.
 
Old 07-02-2006, 11:49 PM   #3
Wim Sturkenboom
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Roodepoort, South Africa
Distribution: Slackware 10.1/10.2/12, Ubuntu 12.04, Crunchbang Statler
Posts: 3,786

Original Poster
Rep: Reputation: 282Reputation: 282Reputation: 282
Thanks
Already figured out that it could be digital/analog as KDE gives startup sounds. It was indeed missing audio cable. XMMS (under xfce) now works with both.
KsCD (under KDE) to be checked for digital audio (don't know if it supports digital audio as I'm not a KDE man).

Last edited by Wim Sturkenboom; 07-03-2006 at 01:09 AM.
 
Old 07-03-2006, 06:23 PM   #4
Peacedog
Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,292

Rep: Reputation: 168Reputation: 168
I'm not sure what version the support started in, but a look at the handbook suggests that digital playback is incorporated now.
Good luck.
 
  


Reply

Tags
audio


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 01:37 PM
Mandriva 2k6 onboard sound problem with nvidia 410 MCP shibdas Linux - Software 1 05-24-2006 02:45 PM
SuSE 9.1 no sound with nForce Megatron1983 Linux - Hardware 19 07-19-2004 09:30 AM
nForce, 2.6.3, Knoppix, and Sound Owen Glendower Linux - Hardware 2 03-11-2004 09:36 PM
No Sound with Suse and NForce booizzy Linux - Newbie 1 03-09-2004 10:19 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:01 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration