LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-21-2003, 02:34 AM   #1
ali_azarnoosh
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Xwindow problem


Hello,

Last night my system worked correctly.
But today Xwindow can't start. I start the computer and all services responce OK but the login screen not appears and the monitor don't show anything and goes to standby mode frequently.

Can you help me?

How can I start the system in text mode?

Thanks

Ali Azarnoosh
 
Old 07-21-2003, 04:19 AM   #2
mason75
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Location: Cologne, Germany
Distribution: slack 9
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
hi,

in order to start linux in textmode you should tell lilo to start in runlevel 3.

while you see the lilo start menu press ctrl x
then press tab to see a list of bootable kernels,
type: <kernelname> init 3

that it
 
Old 07-21-2003, 04:21 AM   #3
sidey
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Essex UK
Distribution: rh 8.0 bsd 5.0 slack 9.0 rc2 crux
Posts: 147

Rep: Reputation: 15
firstly you'll need a linux bootdisk, if you didnt make one during installl good on you just toddle off to google and search for tmsrtbt.

Boot off this floppy and mount you /dev/(linux partition)

bounce into /etc/inittab and your are looking for a line something like this

id:3:initdefault:

i think for gui login its something like 5?, not too sure though but for a command login it should be 3 as above

or as the guy above me said

Last edited by sidey; 07-21-2003 at 04:30 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem in starting Xwindow srinivasarajui Linux - Software 2 11-25-2005 10:14 PM
Xwindow problem Middelemiel Debian 8 03-19-2005 10:50 AM
problem can't start xwindow Paxmaster Linux - Software 9 12-03-2004 04:52 PM
Xwindow problem ziox Linux - Software 1 05-22-2004 12:53 PM
problem in Xwindow sandy_27_1111 Linux - Software 2 02-23-2003 08:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:19 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration