LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - General (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-general-1/)
-   -   Xwin Video Help (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-general-1/xwin-video-help-8815/)

cronikus 11-16-2001 02:29 PM

Xwin Video Help
 
I have installed Bigslack from the slackware distro (just becuase i want to familiarize myself with Linux before i make the switch. I upgraded X-win to 4.1 because its suposed to have support for my Video card (Xpert 128 PCI , Using the Rage 128 chipset)

I get the Following error once i try and run Startx (yes i did run the config for xwin)


(II) ATI: ATI driver (version 6.3.6) for chipsets: ati, ativga
(II) R128: Driver for ATI Rage 128 chipsets: ATI Rage 128 RE (PCI),ATI Rage 128 RF (AGP), ATI Rage 128 RG (AGP), ATI Rage 128 RK (PCI),ATI Rage 128 RL (AGP), ATI Rage 128 Pro PD (PCI),ATI Rage 128 Pro PF (AGP), ATI Rage 128 Mobility LE (PCI),ATI Rage 128 Mobility LF (AGP), ATI Rage 128 Mobility MF (AGP),ATI Rage 128 Mobility ML (AGP)
(II) RADEON: Driver for ATI Radeon chipsets: ATI Radeon QD (AGP),ATI Radeon QE (AGP), ATI Radeon QF (AGP), ATI Radeon QG (AGP),ATI Radeon VE (AGP)
(II) Primary Device is: PCI 02:0a:0
(II) ATI: Candidate "Device" section "ATI Rage 128".
(II) ATI: Shared PCI/AGP Mach64 in slot 1:0:0 detected.
(II) ATI: Shared PCI/AGP Mach64 in slot 1:0:0 assigned to active "Device" section "ATI Rage 128".
(II) resource ranges after xf86ClaimFixedResources() call:
[0] -1 0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX[B](B)
[1] -1 0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[B]E(B)
[2] -1 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[3] -1 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[4] -1 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[5] -1 0xff000000 - 0xffffffff (0x1000000) MX[B]E
[6] -1 0xe8000000 - 0xebffffff (0x4000000) MX[B]E
[7] -1 0x80000000 - 0x8001ffff (0x20000) MX[B](B)
[8] -1 0xfaffc000 - 0xfaffffff (0x4000) MX[B](B)
[9] -1 0xf0000000 - 0xf3ffffff (0x4000000) MX[B](B)
[10] -1 0xfcfff000 - 0xfcffffff (0x1000) MX[B](B)
[11] -1 0xfd000000 - 0xfdffffff (0x1000000) MX[B](B)
[12] -1 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[13] -1 0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[B]
[14] -1 0x0000cc00 - 0x0000cc7f (0x80) IX[B]E
[15] -1 0x0000cce0 - 0x0000ccff (0x20) IX[B]E
[16] -1 0x0000ffa0 - 0x0000ffbf (0x20) IX[B]E
[17] -1 0x0000dc00 - 0x0000dcff (0x100) IX[B](B)
[18] -1 0x0000ec00 - 0x0000ecff (0x100) IX[B](B)
(II) Loading sub module "atimisc"
(II) LoadModule: "atimisc"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/atimisc_drv.o
(II) Module atimisc: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.1.0, module version = 6.3.6
Module class: XFree86 Video Driver
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.4
(II) resource ranges after probing:
[0] -1 0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX[B](B)
[1] -1 0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX[B]E(B)
[2] -1 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[3] -1 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[4] -1 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[5] -1 0xff000000 - 0xffffffff (0x1000000) MX[B]E
[6] -1 0xe8000000 - 0xebffffff (0x4000000) MX[B]E
[7] -1 0x80000000 - 0x8001ffff (0x20000) MX[B](B)
[8] -1 0xfaffc000 - 0xfaffffff (0x4000) MX[B](B)
[9] -1 0xf0000000 - 0xf3ffffff (0x4000000) MX[B](B)
[10] -1 0xfcfff000 - 0xfcffffff (0x1000) MX[B](B)
[11] -1 0xfd000000 - 0xfdffffff (0x1000000) MX[B](B)
[12] 0 0x000a0000 - 0x000affff (0x10000) MS[B]
[13] 0 0x000b0000 - 0x000b7fff (0x8000) MS[B]
[14] 0 0x000b8000 - 0x000bffff (0x8000) MS[B]
[15] -1 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[16] -1 0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX[B]
[17] -1 0x0000cc00 - 0x0000cc7f (0x80) IX[B]E
[18] -1 0x0000cce0 - 0x0000ccff (0x20) IX[B]E
[19] -1 0x0000ffa0 - 0x0000ffbf (0x20) IX[B]E
[20] -1 0x0000dc00 - 0x0000dcff (0x100) IX[B](B)
[21] -1 0x0000ec00 - 0x0000ecff (0x100) IX[B](B)
[22] 0 0x000003b0 - 0x000003bb (0xc) IS[B]
[23] 0 0x000003c0 - 0x000003df (0x20) IS[B]
(II) Setting vga for screen 0.
(==) ATI(0): Chipset: "ati".
(**) ATI(0): Depth 16, (--) framebuffer bpp 16
(II) Loading sub module "int10"
(II) LoadModule: "int10"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libint10.a
(II) Module int10: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.1.0, module version = 1.0.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.4
(EE) ATI(0): Cannot read V_BIOS
(WW) ATI(0): Unable to initialise int10 interface.
(EE) ATI(0): Adapter has not been initialised.
(II) UnloadModule: "ati"
(II) UnloadModule: "int10"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/linux/libint10.a
(II) UnloadModule: "atimisc"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/atimisc_drv.o
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
FFatal server error:no screens found



Any help on this would be apreciated. im unsure as to why my rage card wont work...

Thanks
-=][ Cronikus ][=-:confused: :confused: :confused:


All times are GMT -5. The time now is 02:38 PM.