LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - General (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-general-1/)
-   -   Xorg high cpu usage system/video not running smoothly (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-general-1/xorg-high-cpu-usage-system-video-not-running-smoothly-863633/)

twon 02-18-2011 06:26 PM

Xorg high cpu usage system/video not running smoothly
 
Hi all

I have just started to have a problem with Xorg it is always using at least 30% of my CPU, and the whole system does not run smooth so if I play a video it does not run smooth, it judders, also even if I drag an icon it judders across the screen.

Im running Ubuntu 10.10 2.6.35-25-generic x86_64

VGA compatible controller: nVidia Corporation G98M [GeForce G105M] (rev a2)

If you need any log files or I have missed anything please let me know.

Thanks in advance for any help

corp769 02-19-2011 11:43 AM

What graphic drivers are you running?

twon 02-19-2011 04:21 PM

NVIDIA binary Xorg driver, kernel module and VDPAU library
NVIDIA Driver Version: 260.19.06
X.Org X Server 1.9.0
installed via the additional drivers in system administration

corp769 02-20-2011 02:14 PM

There are many bug reports about high cpu usage, and being proprietary, only nvidia can fix that. Could you post your dmesg output for the heck of it? And also if it becomes that bad of a problem, you could try reverting to the open source drivers and see if that would help the cpu load problem. Hope that helps because I am not an ubuntu user :/

twon 02-20-2011 04:53 PM

Thanks for the advice, I will have a look into open drivers and see what else there is.

Here is the out put for dmesg: http://pastebin.com/5GppkRmr or on media fire: http://www.mediafire.com/file/bu83ke9iwl754gb/dmesg.txt

If I find a solution to the problem I will post it here.

corp769 02-20-2011 05:58 PM

I can't view any of those links right now cause I'm at work :( Let me get back to you tonight once I get home.


All times are GMT -5. The time now is 11:41 AM.