LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-23-2013, 12:46 PM   #1
Xeratul
Senior Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Debian Land
Posts: 1,240

Rep: Reputation: 81
virtualbox and windows 98: hang on "Copying files needed for setup"


Hi,

I am running Debian Stable and on the virtualbox, a very simple install of Windows 98 results in hanging while the very first steps of installation, just after formatting the disk and starting as shown in the pic.

What to do?

Thank in advance
Attached Images
File Type: png hang.png (35.0 KB, 7 views)
 
Old 11-23-2013, 02:22 PM   #2
Xeratul
Senior Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Debian Land
Posts: 1,240

Original Poster
Rep: Reputation: 81
OK, I unchecked the VT/AMD and it could be installed.

Now, ... , another problem. Impossible to get more than 16 colors, although I downloaded and selected virtualbox from the vbe hack driver.

here I attach you the rar of the drivers (iso format).
Attached Images
File Type: png win.png (76.7 KB, 3 views)
Attached Files
File Type: txt iso.txt (85.4 KB, 0 views)
 
Old 11-23-2013, 10:49 PM   #3
Xeratul
Senior Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Debian Land
Posts: 1,240

Original Poster
Rep: Reputation: 81
I got it to work by
- using hte 2008 vbe drivers UNI version!! the 2010 version DOES NOT work
- for the CDrom I used (changed) to Secondary-Nape Primary one of it


ok, so now, how to fix this enormous CPU usage of 105%?????
 
Old 11-24-2013, 12:40 AM   #4
allend
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Melbourne
Distribution: Slackware-current
Posts: 3,281

Rep: Reputation: 802Reputation: 802Reputation: 802Reputation: 802Reputation: 802Reputation: 802Reputation: 802
Quote:
ok, so now, how to fix this enormous CPU usage of 105%?????
It has been a while, but when I had Win98 running in VirtualBox, I installed rain (google for rain20.zip) to provide a CPU halt function (not implemented in Win98 by default). This information came from the VirtualBox website at the time.
You have a working video driver (I installed vbemp).
For a sound driver I installed VXD_398.

Last edited by allend; 11-24-2013 at 12:44 AM.
 
Old 11-24-2013, 04:58 AM   #5
Xeratul
Senior Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Debian Land
Posts: 1,240

Original Poster
Rep: Reputation: 81
Quote:
Originally Posted by allend View Post
It has been a while, but when I had Win98 running in VirtualBox, I installed rain (google for rain20.zip) to provide a CPU halt function (not implemented in Win98 by default). This information came from the VirtualBox website at the time.
You have a working video driver (I installed vbemp).
For a sound driver I installed VXD_398.
Thank you very much. I have all now working.

I had to use:
- into the config sb16 and windows does installs it automatically.

- I downloaded rain10.zip, genisoimage, and then rebooted and open the cdrom and created c:/rain and copied into, and then launch the install.
With rain (blue drops on the icon), you can reduce the cpu usage from 104pct to 40pct which is visible with linux htop.

this video helped me: http://www.youtube.com/watch?v=y14uAC1GVfM
 
Old 12-01-2013, 04:15 PM   #6
Xeratul
Senior Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Debian Land
Posts: 1,240

Original Poster
Rep: Reputation: 81
VBE miniport - pci standard VGA is from UNI directory wroks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] "Not enough space" message copying files from Windows 7 to Ext3 filesystem GTCG Linux - Server 5 05-29-2013 03:11 PM
[SOLVED] Copying multiple files using the "find" command Mega-X Linux - General 5 09-10-2012 07:06 AM
executing "DOS/Windows executable" files from "/media" Ruarscampbell Linux - Newbie 10 07-05-2011 05:48 PM
[SOLVED] URGENT: Ubiquity: Hang at "Copying files" in the Maverick Meerkat Kenny_Strawn Ubuntu 4 08-18-2010 03:37 AM
Samba "Disk Full" when copying from Windows mihaj Linux - Server 4 10-20-2008 02:08 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:28 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration