LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 02-13-2004, 08:35 AM   #1
Braveheart1980
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Greece!
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 633
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
TV out impossible for videos on a ATI radeon 9600??


I have mandrake 9.2 and ati radeon 9600 pro which after a lot of work works perfectly (round 5000 FPS in glxgears!!) . Ihave run fglrxconfig again and set up my system for clone mode (tv+monitor) . Games and stuf run smoothly on both sets (tv + monitor) BUT videos play only on my monitor ! On my tv i get the programm running (eg mplayer totem etc) but a blank windows where in my monitor i c the video . Sounds something like overlay 2 me . Any ideas?????
 
Old 02-28-2004, 05:08 PM   #2
Braveheart1980
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Greece!
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 633
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I use the 3.7.0 ati drivers. When i installed my card on red hat 9 it had created a group in my start menu from which i could adjust tv out and stuff. Any idea where that might be? Any other idea? Come on!
 
Old 03-06-2004, 10:20 PM   #3
Indech
Member
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Debian, Gentoo, OpenBSD, Slackware
Posts: 32

Rep: Reputation: 15
I was dealing with the same issue. At the moment I found one solution that works with mplayer.
Assuming you are using gmplayer(mplayer with gui) use the command:
gmplayer -vo x11 -zoom

similar logic can be used for mplayer if you aren't using the gui interface
 
Old 03-18-2004, 05:15 PM   #4
Braveheart1980
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Greece!
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 633
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 30
mplayer didn't work out with neither did the new (3.7.6) drivers from ati! Bummer!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI Radeon 9600 Nightmare Linux - Hardware 5 02-26-2005 01:38 AM
Single monitor impossible on an ATI Radeon? Braveheart1980 Linux - Software 2 08-14-2004 06:38 PM
ATI Radeon 9600 SE Adrohak Linux - Hardware 24 08-08-2004 04:04 AM
ATI Radeon 9600 XT jgold03 Linux - Hardware 2 05-23-2004 12:07 PM
Ati Radeon 9600 joe_blow_22 Linux - Hardware 9 12-07-2003 10:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:32 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration