LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-30-2004, 12:01 PM   #1
Techweenie1
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Hinsdale/Chicago, IL, USA
Distribution: Slackware 10 (2.6.8.1)
Posts: 43

Rep: Reputation: 15
Symbolic links in /dev


when ever I create a symbolic link in the /dev directory , it disappears on restart, how do I create links in /dev that remain?
 
Old 08-30-2004, 12:28 PM   #2
Vookimedlo
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Czech Republic - Roudnice nad Labem
Distribution: Debian
Posts: 253

Rep: Reputation: 33
You are probably using devfs or something like this. Write your "ln" command to your sysinit script. There is maybe cleaner solution.
 
Old 08-30-2004, 12:35 PM   #3
Techweenie1
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Hinsdale/Chicago, IL, USA
Distribution: Slackware 10 (2.6.8.1)
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: 15
yeah I'm using udev I believe...anyway issuing the link commands in my rc.local script did the trick, thanks.
 
Old 08-30-2004, 12:50 PM   #4
Techweenie1
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Hinsdale/Chicago, IL, USA
Distribution: Slackware 10 (2.6.8.1)
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I think I may have found the proper way seems there's a file called /etc/udev/udev.conf ... supposed to issue your links such as L video /dev/v4l/video0 instead of ln -s /dev/video /dev/v4l/video0 going to try it out and see if it works.
 
Old 08-30-2004, 12:56 PM   #5
Techweenie1
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Hinsdale/Chicago, IL, USA
Distribution: Slackware 10 (2.6.8.1)
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: 15
err I take that back... this post explains it a bit further...guess you do have to use ln -s but in a file called make_extra_nodes? http://www.linuxquestions.org/questi...ight=udev.conf
 
Old 08-30-2004, 01:01 PM   #6
Techweenie1
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Hinsdale/Chicago, IL, USA
Distribution: Slackware 10 (2.6.8.1)
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: 15
err crap that didn't work either...if I figure out the "proper" way I'll post it here.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ln: creating symbolic link `/dev/dvd' to `/dev/hdc': Permission denied qazwsx27 Fedora 3 06-14-2005 02:09 PM
Symbolic links? TongueTied Linux - Newbie 3 08-27-2003 06:00 AM
Symbolic links bkmesenbrink Linux - Newbie 2 11-13-2002 11:54 AM
symbolic link: /dev/sound to /proc/asound/dev otterit Linux - General 3 08-08-2002 05:33 PM
symbolic links winger Linux - General 5 04-06-2002 05:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:13 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration