LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-19-2004, 10:15 PM   #1
deuce868
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
SuSE boot problem grub and 2.6.3


I installed SuSE 9.0 from ftp and then upgraded kernel to 2.6.3 with a nice config/make modules/make modules_install install

I rebooted and grub is set up to boot the new kernel. Now my grub menu has always had three options. Linux, Windows, and Failsafe. In failsafe there is a list of default boot options that come up.

If I boot to just Linux I get a few lines that fly by and then my screen goes black. I see nothing. The hard drive light goes nuts for a few though so I think it is booting, but I can't tell.

If I select failsafe I get a good boot with a few errors with sshd, cups, and acpi failing. I can then get into KDE fine and all seems basically well.

What I am trying to figure out is why I can't see what is going on in the default Linux boot.

Any ideas as to what is going on?

Thanks
 
Old 03-01-2004, 04:44 AM   #2
aus9
Guru
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5,060

Rep: Reputation: Disabled
i am not an expert so i jump to conclusions, as a wild guess your X server is not starting correctly.

If I am wrong, did you have any probs setting up the windows side of things b4?

2) those errors in failsafe are not errors they are deliberate minimise attempts to start as few services as possible but without changing your kernel and modules.

3) can you navigate to your /boot folder and look for a grub conf file or a menu 1st file open with a text editor and post to this forum please? We may be able to spot a glitch.
oh could you also post your /etc/fstab file?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SUSE 10.0- GRUB boot loader problem soc_kev Suse/Novell 1 10-25-2005 07:52 PM
Blank Screen after Suse Boot - HowTo boot from grub to command line benco420 Linux - Newbie 3 02-13-2005 06:50 AM
Grub boot problem with Suse 9.2 Pro Steerpike Suse/Novell 12 12-19-2004 09:00 PM
problem using grub/lilo to boot windows with suse 9.1 jcasanue Linux - Distributions 5 07-14-2004 07:58 PM
Grub setup problem (/boot/grub/stage1 not found) davidas Debian 2 04-28-2004 09:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:18 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration