LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-12-2005, 09:11 AM   #1
gecko79
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Suse 9.0 install freeze, Hard drive now not detected even by BIOS


I have two issues here. Both happened when I tried to install Suse 9.0. First one is I was doing a fresh install. I went to remove a partition and now it shows a 20GB HD only has 512MB even in the BIOS. I tried loading Red Hat to use Fdisk and Disk Druid which I've used many times successfully. No luck, drive still reads 512MB.

Other issue, removed previous hard drive and installed spare 6GB. Once again tried to install Suse 9.0. No problems partitioning or anything like that this time. Only problem is it froze part way into disk 2 install during Mozilla 1.4 module installation. I thought maybe it was just taking longer than expected but the status indicator stayed frozen for over an hour, at which point I did a hard reset because it wouldn't respond to Abort Installation or anything else. Now even the BIOS can't even detect a hard drive period. I'm a Suse newbie but my best guess is that for whatever reason it locked up and fried the hard drive. Does anyone have any other words of wisdom for this situation? Any help or ideas would be appreciated. Thanks.


Day 2- I've tried loading the Bios defaults then I tried optimal settings and neither work. It's a second computer of mine...just an AMD K6 2 500 Via chipset, 384MB Ram. I eventually wanted to scrap Windows but I'm not having the best of luck so far. I plugged the 20GB one back in and tried reboot, did the normal boot seq (which now displays 1057MB as the disk size) then displayed GRUB(I know-bootloader...I'm not that new) at the bottom follow by _ and then just froze so I'm thinking the freeze on install jacked that one up or something. Do you need any other specs other than what I described above? Thx.

Last edited by gecko79; 01-12-2005 at 09:13 AM.
 
Old 01-12-2005, 04:38 PM   #2
Caeda
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Suse 6.0+, Mandrake 5.0-10.0, Redhat 6.0-9.0, Gentoo 1.2+, Gnoppix, Knoppix, Sabayon, Ubuntu 5.04+
Posts: 1,811

Rep: Reputation: 45
Try getting a book disk from a friend (windows) and include the program "aefdisk" on it to see if there's a funky partition blocking you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard Drive not in Bios casper129 Linux - Hardware 14 02-16-2005 02:53 AM
slave hard disk no longer detected by bios mikeybsae Linux - Hardware 1 10-22-2003 09:11 PM
BIOS and hard drive size edwardp Linux - Hardware 2 07-25-2003 08:18 PM
Hard disk detected in linux even if disabled in BIOS sanjeevkumark Linux - Hardware 3 05-08-2003 12:30 PM
Freeze while writing to hard drive Kristoffer Slackware 2 03-23-2003 01:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:05 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration