LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-17-2003, 03:34 PM   #1
Mikessu
Member
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Gentoo, FreeBSD 5.1
Posts: 122

Rep: Reputation: 15
Strange crash on XFree86 4.3 with GeForce 4 MX440


I've been using Mandrake for some days. I use KDE 3.1.3 and my computer works well until suddenly Kde or something crashes. I cannot use mouse or keyboard, even ctrl+alt+backspace doesn't help me to restart X. Screen freezes but music still continues in backround. I even can connect my computer with Webmin, but for some strange reason I cannot kill processes or reboot computer with it.

Is there anyone else with this problem? I have had this same problem with Mandrake 9.1 and Mandrake 9.2
 
Old 10-17-2003, 04:21 PM   #2
randomblast
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Manchester, England, UK, The World....
Distribution: Gentoo/SuSE 9.0
Posts: 291

Rep: Reputation: 30
tried [CTRL] + [ALT] + F1 and then [CTRL] + C to kill X?
my Xfree86 used to do that all the time, and then i stopped using KDE.
it's a very weird experience using the command-line whilst still having xmms running in the background.
if u've got linux configured for a graphical login it should restart X as soon as the process ends anyway, so there is no hope of catching the log file before it is over-written, and it may not tell you anything anyway.
BTW are you using the nVidia driver?
i have a GF2 MX400 (selling if anyone wants it) and i can't recall getting this problem with the bog-standard nv driver that ships with XFree86, and have not heard of it occuring with any other driver/GPU manufacturer.
 
Old 10-17-2003, 05:17 PM   #3
Mikessu
Member
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Gentoo, FreeBSD 5.1
Posts: 122

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Yes I'm using Nvidia driver, commercial driver, that I've downloaded from their website.
And I really cannot use keyboard to kill X or do anything because keyboard doesn't respond anymore.
 
Old 10-17-2003, 05:25 PM   #4
chup
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: South Africa
Distribution: Ubuntu (Feisty)
Posts: 280

Rep: Reputation: 30
have you tried checking the xfree log file?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with GeForce 4 MX440 under SuseLinux gbomik Linux - Hardware 0 03-07-2004 09:56 AM
128mb geforce mx440 gazza Linux - Newbie 3 02-18-2004 08:31 PM
Nvidia Geforce MX440-SE, Driving ME NUTS frog-newbie Linux - Hardware 2 09-07-2003 07:19 PM
geforce 4 MX440 thevariegator Linux - Hardware 3 03-19-2003 01:36 PM
Geforce MX440 SuSE jamescox3k Linux - Hardware 3 11-11-2002 08:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:45 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration