LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-07-2003, 10:52 AM   #1
jtp51
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Omaha, Nebraska
Distribution: Ubuntu 8.10
Posts: 79

Rep: Reputation: 15
Unhappy Startx still runs KDE 3.0.1 instead of KDE 3.1


Summary

I have recently and successfully installed KDE 3.1. I have gone through completed the post installation set-up requirements:

1. Added /root/kde3.1/bin to PATH
2. export QTDIR=~/kde3.1
3. export KDEDIRS=~/kde3.1
4. export LD_LIBRARY_PATH=~kde3.1/lib
5. export KDEHOME=~/.kdetest


Problem

However, when I run xwmconfig and choose KDE and then run startx, I still start KDE 3.0.1 instead of KDE 3.1.

"How do I properly start KDE 3.1?"

Any direction or suggestions would be appreciated. Thank you in advance!
 
Old 02-07-2003, 11:08 AM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,539

Rep: Reputation: 149Reputation: 149
If you're not root, it shouldn't work (because usually only root has read access to /root). Try to copy your KDE somewhere.
The manula version. Try it first with one user. Find out where's 'startkde' executable from new KDE. Let's say it's in /usr/local/kde31/bin. Create a file .xinitrc in your home directory and type inside
/usr/local/kde31/bin/startkde
When you run startx as that user, new KDE should start.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Enemy Territory runs under GNOME but not KDE DonbertK Linux - Games 4 05-01-2005 09:46 AM
Item in ~/.kde/Autostart runs twice hand of fate Linux - Software 1 04-30-2005 12:53 AM
i prelinked kde, but kdeinit still runs ?! qwijibow Linux - General 1 10-31-2004 09:56 AM
KDE runs s l o w.... CPUguy387 Linux - Newbie 7 07-27-2004 03:22 PM
Less memory usage when KDE runs with XFwm shad061 Linux - General 2 02-07-2004 04:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:13 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration