LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-20-2002, 11:03 AM   #1
jtp51
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Omaha, Nebraska
Distribution: Ubuntu 8.10
Posts: 79

Rep: Reputation: 15
Sound problem with ESS Technology ES1988 Allegro-1 chipset


Enviornment
Running: Slackware 8.1
Linux kernal version: 2.4.18
Hardware: Compaq Evo N400c
Harddrive: 30GB
Memory: 512MB
Soundcard: ESS Technology ES1988 Allegro-1
Desktop: GNU Window Maker version 0.80.0


Oddly enough, I have read about other sound issues within these forum using the search term "Allegro", however this is my issue:

Problem:

Every other reboot, my sound is muted, you can faintly hear it in the background through external speakers or the internal laptop speaker. At other times, the sound is perfect.


Current Fixes:

1. I have added the line "alias sound-slot-0 maestro3" to /etc/modules.conf

2. I have changed the permissions on the following directory "/dev/dsp" to rw

3. I have uncommented the line "/sbin/modprobe maestro3" in the file /etc/rc.d/rc.modules

I thought this had fixed my problem, however after 4 straight reboots, the problem has shown up again this morning.


Call for help

Anyone's help would be appreciated, I have searched these forums, google.com, documentation with no real success. (Plus, I understand that is a problem with running SuSE 8.1 Personal as well.)

Thank you in advanced and I appreciate your time to help me...
 
Old 12-20-2002, 12:59 PM   #2
ExEleven
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2002
Location: Australia
Distribution: Red-Hat, Slackware.
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Well it looks like its the mixer settings, im not sure what you do to have the mixer settings to load at startup
 
Old 01-28-2006, 06:33 PM   #3
theMissingLinc
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2005
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
ALSA or OSS (or both)?
Precompiled or custom compiled kernel?
Are mixer levels being restored at boot time?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problem: ESS (ES1869F-Chipset) No Sound computer_kid Slackware 9 08-02-2006 09:41 PM
ESS Technology ES1978 Maestro 2E (rev 10) sound card neilloffhagen Linux - Software 4 04-11-2006 08:05 AM
RH 8.0 - ESS Allegro-1 PCI Audio Not Working jdigiovanni Linux - Hardware 2 02-05-2003 12:58 AM
Ess Allegro on Slackware babyslack Linux - General 6 04-24-2002 09:09 PM
ESS Allegro-1 johncla Linux - Software 1 02-19-2001 12:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:33 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration