LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-22-2004, 04:41 AM   #1
craigienz
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Wellington, New Zealand
Distribution: Slackware
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
Angry Sound issues with USB device, possibly because of Harddrive


hi,

I have asked questions about this before, but I don't seem to be getting anywhere.

I have a system taht is running kernel 2.6.8.1, and slackware 10.0. I also have a pair of USB speakers, and a seagate 40gig hard drive.

My problem is this: My sound distorts dramatically when the harddrive is being accessed. There is no problem with this if I use 2.4.22 (or something along those lines), but I can not use this (2.4.22) kernel now, because I upgraded something, and it doesn't work properly any more.

I have tried every thing under the sun, as far as I can work out. So, now I am asking myself if it could be something in teh kernel that is making it that it can't access the harddrive and use music at the same time. The filesystem that I am using by teh way is the risterfs, or how ever it is spelt.

I know that this isn't very discriptive, if anyone has any questions about the system, I am happy to post them.

I really am confussed about what could possibly be going wrong with the computer.

THanks in advance.
 
Old 10-24-2004, 06:30 AM   #2
craigienz
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Wellington, New Zealand
Distribution: Slackware
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Fixed it

This is the song that doesn't end.

I have fixed the problem. Simple really, I didn't have DMA working on my hard drive. Because I had modulised the VIA86(?)xxxx thing in teh kernel. So, if you ever have this problem, put y instead of m for the VIA thingy.

Love you all.

I am so happy. Golly I am depressing.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problems (cd player, flash, gaim, possibly related issues) mcmillan Linux - General 8 01-03-2006 11:56 PM
SuSe 9.3 (possibly others) SATA boot issues nosecret Suse/Novell 0 08-21-2005 01:25 AM
usb wireless networking issues possibly related to ehci_hcd module! GrayGh0st Fedora 4 12-29-2004 12:07 PM
Sound issues with USB device craigienz Slackware 0 07-21-2004 09:03 PM
Midi not working, possibly output device problem Druaga Linux - General 1 11-25-2003 03:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:21 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration