LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-22-2003, 09:09 PM   #1
jemenake
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Sound in kernel 2.6: Lots of "Unknown Symbol" errors


I'm trying the Debian-packaged 2.6-test7 kernel and it's working great except for the sound.

When the module loader tries to load any of the sound modules, I'm getting a lot of "Unknown symbol" messages. For example, when I try the driver for my Intel 810 sound chip, I get:

joeslap:~# modprobe snd-intel8x0
WARNING: Error inserting snd (/lib/modules/2.6.0-test7-1-386/kernel/sound/core/snd.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_seq_device (/lib/modules/2.6.0-test7-1-386/kernel/sound/core/seq/snd-seq-device.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_rawmidi (/lib/modules/2.6.0-test7-1-386/kernel/sound/core/snd-rawmidi.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_mpu401_uart (/lib/modules/2.6.0-test7-1-386/kernel/sound/drivers/mpu401/snd-mpu401-uart.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_timer (/lib/modules/2.6.0-test7-1-386/kernel/sound/core/snd-timer.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_pcm (/lib/modules/2.6.0-test7-1-386/kernel/sound/core/snd-pcm.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_ac97_codec (/lib/modules/2.6.0-test7-1-386/kernel/sound/pci/ac97/snd-ac97-codec.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
FATAL: Error inserting snd_intel8x0 (/lib/modules/2.6.0-test7-1-386/kernel/sound/pci/snd-intel8x0.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)


That's when I try to load it from the command line. When the system tries to load it at boot time, I get this:

snd_intel8x0: Unknown symbol snd_ac97_resume
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_pcm_new
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_card_register
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_card_free
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_card_proc_new
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_ac97_set_rate
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_ac97_update_bits
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_ac97_mixer
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_card_new
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_iprintf
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_pcm_lib_malloc_pages
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_pcm_lib_ioctl
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_pcm_lib_free_pages
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_kcalloc
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_pcm_set_ops
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_pcm_hw_constraint_list
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_device_new
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_pcm_suspend_all
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_pcm_hw_constraint_integer
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_pcm_lib_preallocate_pci_pages_for_all
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_mpu401_uart_new
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_pcm_period_elapsed
snd_intel8x0: Unknown symbol snd_ac97_tune_hardware

and this is the relevant portion of my /etc/modules.conf file:

alias char-major-116 snd
alias snd-card-0 snd-intel8x0
alias snd-card-1 snd-usb-audio
alias char-major-14 soundcore
alias sound-slot-0 snd-card-0
alias sound-service-0-0 snd-mixer-oss
alias sound-service-0-1 snd-seq-oss
alias sound-service-0-3 snd-pcm-oss
alias sound-service-0-8 snd-seq-oss
alias sound-service-0-12 snd-pcm-oss
options snd major=116 cards_limit=2 device_gid=29 device_mode=0660
options snd-intel8x0 index=0
options snd-usb-audio index=1

- Joe
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
atkbd.c "unknown keypress" errors LloydM Fedora 2 09-09-2005 01:22 PM
Error while "unzipping" rpm files, and lots of lib errors! Einar Magnus Linux - Software 0 10-09-2004 05:58 PM
fedora fglrx-"Unknown symbol capable" arrruken Linux - Hardware 1 03-31-2004 12:17 AM
fglrx and "Unknown symbol have_cpuid_p" (?) PiscisBos Linux - Newbie 0 03-21-2004 06:58 AM
Insmod "unresolved symbol" errors smith847be Linux - General 1 12-19-2003 10:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:27 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration