LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-25-2007, 01:44 PM   #1
Madd the Sane
Member
 
Registered: Apr 2006
Location: USA
Distribution: Ubuntu 12.04
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
sles terminal not working in vmware


After I installed VMware tools on a SuSE Enterprise server, whenever I try to access a virtual terminal by pressing ctrl-alt-space-f2 , it displays a strange screen, I.E. it looks like I have two terminals with a nigh-unreadable font. Any ideas on how to fix this without removing vmtools? I have VMware Workstation 5.5.3 running on Windows XP. The host is SLES version 9

Last edited by Madd the Sane; 01-25-2007 at 01:46 PM.
 
Old 01-26-2007, 06:33 AM   #2
dbogdan
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Metro Detroit, US
Distribution: Suse/Slackware/Mepis
Posts: 174

Rep: Reputation: 30
This might be apples and oranges but it sounds similar enough to suggest...

I do this by default on all of my SLES VM's because (for me) it solves the multiple screen issues.


http://www.vmware.com/community/mess...ssageID=541988

Although the article talks about doing this _during_ the install you can easily Add x11i=fbdev to your /boot/grub/menu.lst of an existing VM after the fact.

Last edited by dbogdan; 01-26-2007 at 06:36 AM.
 
Old 01-27-2007, 01:27 PM   #3
Madd the Sane
Member
 
Registered: Apr 2006
Location: USA
Distribution: Ubuntu 12.04
Posts: 42

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Nope. Didn't work
 
Old 01-27-2007, 03:31 PM   #4
dbogdan
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Metro Detroit, US
Distribution: Suse/Slackware/Mepis
Posts: 174

Rep: Reputation: 30
I forgot to mention, that you will need to restart your VM after making this change... if you haven't already restarted give it a shot..
 
Old 02-04-2007, 10:04 PM   #5
Madd the Sane
Member
 
Registered: Apr 2006
Location: USA
Distribution: Ubuntu 12.04
Posts: 42

Original Poster
Rep: Reputation: 15
It works now. Thanks
 
  


Reply

Tags
sles, sles9, suse, vmware


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
network connection SLES 9 in vmware 5 on windows xp ryzor General 2 07-24-2006 08:19 AM
VMware workstation on fedora 5: not working! 144419855310001 Fedora 8 04-28-2006 06:50 AM
cfdsik not working in VMWare ne21 Slackware - Installation 1 05-01-2005 03:08 PM
How to have a microphone working under VMWARE 4? larrykeenan Linux - Software 0 04-04-2004 04:12 AM
vmware 4.5.1 on Mandrake 10 not working osiris32 Linux - Software 1 03-18-2004 04:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:09 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration