LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-16-2004, 01:51 PM   #1
i m gr8
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
Question slax !


hi

i just burnt slax , i booted with it , now what to do ? there comes alot of commands and then at the end it just stops and i start typing but i dont know what to do in there lol

never used linux

on the website it is written that login with password toor as root , how do i do that?

it is also written that type gui to go to x windows but when i type that nothing happens any idea? its my first time using any linux!

thanks
 
Old 04-16-2004, 01:58 PM   #2
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Lubuntu
Posts: 19,176
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430
type in root (that is at the login prompt which you end up at) then hit enter
type in toor (that is your password) then hit enter
type in gui to open the gui then hit enter.
 
Old 04-16-2004, 02:06 PM   #3
i m gr8
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
hi

no i dont finish up there

i just checked again i finish at 4 lines after where it says freeing up unused kernel memory 128 k , something like that

and after that 4 simliar line come in which one of the word is 777

thats it where it finishes

i booited once again and pressed f1 for help now , and used linux passwd:ask and it said cannot find kernel image live : kernel , then it stsarted booting again and finihed at the same lines , i used nohotplug and other commands as well but it finish up at the same lines

any idea?
 
Old 04-16-2004, 02:08 PM   #4
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Lubuntu
Posts: 19,176
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430
When you downloaded the iso, did you check the md5sums?

Go here if you need to know how to do that.
 
Old 04-16-2004, 02:13 PM   #5
i m gr8
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
hi

yes i checked the md5checksum and it was correct

i just tried again didnt work and these are the last lines it says :

Mounted devfs on /dev
Freeing unused kernel memory : 120 k freed
attempt to access beyong end of device
01.00: rw=0, want=12386305, limit=7777
attempt to access beyong end of device
01.00: rw=0, want=12386305, limit=7777
attempt to access beyong end of device
01.00: rw=0, want=12386305, limit=7777
attempt to access beyong end of device
01.00: rw=0, want=12386305, limit=7777

Any idea ?
 
Old 04-16-2004, 02:18 PM   #6
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Lubuntu
Posts: 19,176
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430
What's your hardware?
 
Old 04-16-2004, 02:20 PM   #7
i m gr8
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
AMD DURON 650 MHZ
128 MB RAM
20x Acer Cdrom
Samsung Combo drive
40 gb harddisk
Nvidia Geforce 2 400 MX
The mother board is K7
 
Old 04-16-2004, 02:31 PM   #8
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Lubuntu
Posts: 19,176
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430
All I can suggest at the moment is to try on a different pc/laptop and see if the problem follows you. That would narrow it down to being a disc or machine problem.
 
Old 04-16-2004, 02:33 PM   #9
i m gr8
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok willl try on the other pc at my home in sometime and post the result back here

thanks
 
Old 04-17-2004, 03:39 AM   #10
i m gr8
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
hello

i tried on another pc exactly same problem

that pc is p 4 2.6 ghz with 800 mhz fsb
768 mb ram
geforce fx 5200
intel mother board


can anyone help me please?
 
Old 04-17-2004, 04:19 AM   #11
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Lubuntu
Posts: 19,176
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430
Sounds as though your disk is the problem.

I'd suggest reburning the iso, but at a slower speed.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how do i get slax off viral-infection117 Slackware 2 10-07-2005 11:50 AM
slax-how to get off viral-infection117 Linux - Software 4 10-07-2005 11:29 AM
slax jazztown Slackware 4 06-24-2005 09:52 PM
Slax sh0cker Slackware 5 12-25-2004 06:13 PM
Regarding Slax subaruwrx Slackware 3 12-22-2004 09:50 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration