LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-25-2002, 12:02 PM   #1
cyan20
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2001
Location: Pennsylvania
Distribution: RedHat 7.1,7.2, trying to use 8
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Unhappy RedHat 8 Install Woes!


Hello all,

Is anyone experienceing a kernel crash on startup from the cd to insall redhat?

Here is an excerpt from an old post of mine:

My problem is with Redhat 8.0. I verify the iso's and then burnt the cds, when I tried to install on my server, the install craps out with a message similar to this:

...changing IO-APIC physical APIC ID to 2...ok.

Under EIP is at....

The rest of the message says ....

eax: c027ff09 ebx:00001000 ecx: 00000000 edx:00000000
esi: 00000010 edi: 00000000 ebp:c02b0680 esp: c027ff7c
ds: 0018 es:0018 ss:0018

Process swapper (pid:0, stackpage=c027f000)

Stack 00001000 c02ac904 c027ffc0 0006e000 c02875d5 00000000 00000000 00000000 c027ffc0 0000000 0000008 00000001 00001000 00000000 000000001 00000000 00000000 00000900 01000000 00000000 c02ac904 c0105000 0006e000 c02880c1
Call Trace: [<c0105000>] (0xc027ffd0])

Unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address 00000001 printing EIP:

c0287300
*pde = 00000000
Oops: 0000
CPU: 0
EIP: 0010:[<c0287300>] Not tainted
EFLAGS: 00010287

EIP is at (2.4.18-14 BOOT)

Code: 0f b6 44 d1 01 39 f8 74 13 42 39 f2 7c f2 bb ff ff ff ff 89
<0>Kernel Panic: Attempted to kill the idle task!
In idle task - not syncing

Also the keyboard light CAPS lock and scroll lock are flashing when the kernel fails.

The server's config is as follows:

Dell Poweredge 5166-2

Dual 166 Mhz processors
256 MB ECC RAM
8GB Seagate IDE HD
Two 10/100 Network cards Linksys/3com
On board PCI SCSI BUS (NCR)

Can anybody help me out?

Thanks Everyone, in advance!!

Cyan20

Note RH 7.3 didn't work either, server is currently running rh 7.2 without problems.
 
Old 11-02-2002, 02:06 PM   #2
jeremy
root
 
Registered: Jun 2000
Distribution: Debian, Red Hat, Slackware, Fedora, Ubuntu
Posts: 10,318

Rep: Reputation: 2612Reputation: 2612Reputation: 2612Reputation: 2612Reputation: 2612Reputation: 2612Reputation: 2612Reputation: 2612Reputation: 2612Reputation: 2612Reputation: 2612
For an error like this I would suggest you enter a bug report at http://bugzilla.redhat.com.

--jeremy
 
Old 12-26-2002, 10:56 AM   #3
4n4lyz3R
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2002
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
not syncing too

I have the same trouble at boot, Cyan20, have u succeed to find where is the trouble ?
 
Old 02-10-2003, 11:32 AM   #4
jollym
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
i've got the same problem... there's a workaround for it... try at the first install-screen (where you can give the boot-options): linux noapic

This command tells the kernel to not use the APIC chip. This command may be helpful for some motherboards with a bad APIC (such as the Abit BP6) or with a buggy BIOS.

good luck!
 
Old 02-10-2003, 03:13 PM   #5
4n4lyz3R
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2002
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Lightbulb THE solution

Thx for answering, but i've fixed it.
The trouble was with the SDRAM, in fact one of the sticks doesn't work properly i though.
Finally i've put it off, and it works fine now.

Anyway thx

P.S.: Dunno why this happened, coz windows 2000 worked perfectly with both sticks of SDRAM o_O
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Redhat 9 and kernel 2.6 woes iansoundz Linux - General 3 08-30-2005 03:38 PM
redhat 8 install woes skitxoz Linux - Newbie 3 06-07-2003 01:34 PM
RedHat 8.0 Install Woes! mrcharliebrown Linux - Newbie 0 03-24-2003 08:40 PM
RedHat 7.1 and BIND 9.1 Woes Frostgod Linux - Networking 1 12-28-2001 05:00 PM
Redhat 7.1 woes (sig 11) Lord_Avon Linux - Software 5 07-25-2001 03:06 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:59 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration