LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-27-2003, 04:20 AM   #1
slayer0605
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Problems Rebuilding a kernel


I am running Mandrake 9 and need to tweak the kernel in order to run mkcdrec. I installed the source files during installation and everything worked fine including my cdrw on ide channel 1. My problem is that everytime I rebuild the kernel, everything works fine except the cdrw which I can no longer access (using cdrecord -scanbus to test as this is what mkcdrec uses). Prior to rebuilding the kernel, the driver used is ide-scsi, after the rebuild the driver used is ide-cd.
Is there anyway, when running my original kernel, that I can ensure my .config file actually represents the running system ?

Any help would be gratefully appreciated.
 
Old 02-27-2003, 05:07 AM   #2
kater
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Switzerland, Berne
Distribution: Slackware 9.0
Posts: 186

Rep: Reputation: 30
Is your CD-burner a real SCSI device or do you have to emualte it with ide-scsi?
 
Old 02-27-2003, 07:30 AM   #3
slayer0605
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No, its an IDE device but the installation of mandrake configures it with ide-scsi which works fine.
 
Old 02-27-2003, 08:20 AM   #4
kater
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Switzerland, Berne
Distribution: Slackware 9.0
Posts: 186

Rep: Reputation: 30
Okay. Did you enable the SCSI-Emulation while compiling the new kernel?

Did you tried a 'modprobe ide-scsi'?
 
Old 02-28-2003, 04:57 AM   #5
slayer0605
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I've done it.

I have added an append line into lilo.conf as follows

append="hdc=ide-scsi"

This now loads the correct driver.

Thanks so much for trying to help and sorry for any inconvenience
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rebuilding kernel the Fedora way ... bpcw001 Fedora 1 10-29-2004 09:37 AM
rebuilding kernel jmarsh Linux - Software 2 04-04-2003 08:09 PM
Rebuilding kernel script Q*Bert LinuxQuestions.org Member Success Stories 0 03-16-2003 01:00 PM
redhat 7.3 rebuilding kernel granny Linux - Newbie 6 12-20-2002 01:48 PM
Rebuilding the kernel decster Linux - General 9 09-23-2002 05:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:15 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration