LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-25-2007, 02:09 AM   #1
baldwonder
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Florida
Distribution: Slackware, VectorLinux, FreeBSD,Xubuntu
Posts: 69

Rep: Reputation: 15
Printer won't print text! - very strange problem


I am running Vector Linux with CUPS (v 1.1.23) and Gutenprint (v5.0.0). I have an Epson C66 and I am using the C66 driver that came with gutenprint. When I check http://localhost:631/printers it reads "Epson Stylus C66 - CUPS+Gutenprint v5.0.0". When I try to print a web page, it prints the color portions (headers, side bars) but not the main text. When I try to print a text file from OpenOffice, adie, tea, abiword, or adobe acrobat reader, it sounds like it is printing, but nothing shows up on paper.

My system is set to dual boot, so if I boot into windows, it prints just fine. And the Epson printer utility tells me that my black ink cartridge is half full. The color ones have less ink, yet they print just fine.

I don't know when this problem started, but if I remember correctly, I upgraded to Gutenprint to try and resolve this issue. Any ideas as to how I could fix this would be appreciated. Thanks.

EDIT: I'm a dumba$$. I had to clean my print heads with the "escputil -c" command. I cleaned them with the espon utility under windows, but that still didn't work. But once I used the above command, everything started working again. Oh well.

Last edited by baldwonder; 01-25-2007 at 02:36 AM.
 
Old 01-25-2007, 09:59 AM   #2
Matir
Moderator
 
Registered: Nov 2004
Location: San Jose, CA
Distribution: Ubuntu
Posts: 8,507

Rep: Reputation: 118Reputation: 118
Quote:
Originally Posted by baldwonder
EDIT: I'm a dumba$$. I had to clean my print heads with the "escputil -c" command. I cleaned them with the espon utility under windows, but that still didn't work. But once I used the above command, everything started working again. Oh well.
I wouldn't kick yourself for that one. Seems more like a workaround than an expected requirement to me. And thanks for sharing your solution in case others have problems like this as well!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shell Scripting: Strange Problem with Text Files moo-cow Programming 17 04-02-2006 01:14 AM
HP PS7150: text doesn't print in OOO and Abiword!, but I can print test page & w MzFF gabba Mandriva 6 10-31-2005 11:10 AM
Print problem to a windows printer dussel Linux - Newbie 4 04-07-2005 02:05 PM
Print problem to HP printer under FC# frs Fedora 3 03-19-2005 06:40 PM
KDE printer problem, very strange atlep Linux - Software 0 02-03-2005 08:32 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:34 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration