LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-26-2002, 02:15 PM   #1
xiefs
LQ Newbie
 
Registered: May 2002
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Angry ppp dialup problem


hi,

i can't browse / ftp / do anything / on the internet.

my modem dials up, connects, ok, but that's it.

i have the following system:

iMac 400MHz / 10GB hard drive / 320 MB ram

HD partition: 1500MB for mac os 9 / rest is for Yellow Dog Linux 2.2

i keep getting 'ppp0, device not found' (or something like that).

i truly don't know what to do, and hope you can help (i have been looking to solve this problem for weeks, and would like to use linux exclusively, but can't see not being able to access the internet (so i have to boot into mac os 9 to get online).

i would appreciate anyone who can SOLVE this problem for me.

thanks,

efs

Last edited by xiefs; 05-26-2002 at 02:20 PM.
 
Old 05-26-2002, 02:41 PM   #2
mirkokl
LQ Newbie
 
Registered: May 2002
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
1) Look whether /dev/ppp0 exists.
2) Is ppp support comlied in?
 
Old 05-26-2002, 03:19 PM   #3
Noerr
Member
 
Registered: May 2002
Location: Dalec, HU
Distribution: Redhat 7.3
Posts: 696

Rep: Reputation: 30
If your modem connects you should be able so see what device has initiated connection
then you need to set up route table and dns servers + /etc/resolv.conf
regards
 
Old 05-26-2002, 04:47 PM   #4
xiefs
LQ Newbie
 
Registered: May 2002
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
reply to post 2: i looked in /dev for ppp0 and it does not exist, but ppp is supported (so it says)

reply to post 3: /etc/resolv.conf has one line:
search localdomain

the device hat is connecting is ttyS0

thanks,

efs
 
Old 05-27-2002, 05:55 AM   #5
mirkokl
LQ Newbie
 
Registered: May 2002
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
Sorry, I wrote in absence of my linux box. I have /dev/ppp, but not /dev/ppp0.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ppp dialup problem cch2cch Linux - Software 0 04-10-2005 03:15 PM
ppp dialup problem for users gescom Slackware 6 08-05-2004 11:51 AM
ppp dialup dns problem (Slackware 9.1) johnMG Linux - Networking 8 05-06-2004 11:09 AM
ppp dialup problems neo_nirvane Slackware 13 10-28-2003 05:00 PM
PPP dialup problem Xreagan Linux - Networking 8 02-20-2003 02:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration