LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-14-2004, 09:42 AM   #1
Imek
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: England
Distribution: Ubuntu
Posts: 71

Rep: Reputation: 15
No sound in various applications


Hi,

I have recently totally reinstalled my entier Gentoo system from scratch.. But I'm having big problems with sound. Some programs like the ut2004 demo and XMMS run sound fine. However, I get absolutely no sound or error messages in Grip and neverwinter nights. In Enemy Territory, I get this error:

------- sound initialization -------
/dev/dsp: Input/output error
Could not mmap /dev/dsp

which I managed to fix by adding 'et.x86 0 0 direct' to /proc/asound/card0/pcm0p/oss, but I never had to do this before.. In my last install with the same kernel, distro and PC, I didn't have to do anything, sound just worked in all of these programs. IS there anything I can do to fix this? Could I have missed out something while installing? I'm using ALSA and the volume controls are fine.

Thanks
 
Old 02-14-2004, 01:23 PM   #2
Imek
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: England
Distribution: Ubuntu
Posts: 71

Original Poster
Rep: Reputation: 15
OK, so I upgraded to kernel 2.6.2 (from .1) and compiled it with ALSA as modules instead of built in.. It still didn't work. However, I removed the miles .dll's from the nwn folder (which I put there trying to get the toolset working in wine) and it works now! sound in ET also works right away, but sound in grip doesn't work.. Oh well, I didn't really want it anyway.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound is very jerky in some applications Belegdol Linux - Software 4 03-08-2006 11:32 PM
SuSE 10.0 Sound with 2 Applications usaf_sp Suse/Novell 1 10-19-2005 04:33 AM
SPDIF for all sound applications. kcorupe Linux - Software 0 02-21-2005 10:13 PM
Sound and running applications gbj Linux - General 4 10-24-2004 08:04 AM
No sound in 3D applications Mega Man X Slackware 1 08-14-2003 10:48 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:19 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration