LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-08-2004, 06:49 AM   #1
gag.halfrunt
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Northern Germany
Distribution: Gentoo, IPCop
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Unhappy no overscan in twinview mode


Hi everyone!

I use SuSE 9.0 and have a GeForce4 Ti 4800SE graphics adapter. I recently managed to get my TV-out working properly, even in colour . There is just one problem I haven't been able to fix until now: There is always a black border about 1-2 cm thick around the picture, which wastes quite some space. My TV is pretty old, but in Win2000 I got rid of the borders by using TVTool (using the nvidia controls which come with the driver led to the same problem as I have now).
Using the overscan option doesn't change anything and my XFree86.0.log shows me this output:

(WW) NVIDIA(0): TV-0 is not capable of overscan.

Of course I prefer to believe I just haven't found the solution yet. Is there any other way or did I miss something?

Here's the device section in my XF86Config:

Section "Device"
BoardName "GeForce4 Ti 4800 SE"
BusID "1:0:0"
Driver "nvidia"
Identifier "Device[0]"
Screen 0
Option "TwinView" "1"
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "50-60"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "MetaModes" "1024x768,1024x768;800x600,800x600;640x480,640x480"
Option "ConnectedMonitor" "CRT, TV"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"
Option "TVStandard" "PAL-G"
Option "TVOverScan" "1.0"
Option "NoLogo"
Option "Rotate" "off"
VendorName "NVidia"
EndSection

Thanks for yur help!

Last edited by gag.halfrunt; 02-08-2004 at 06:55 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do i swith from GUI mode to CLI mode in fedora core 3 tinfocoms Fedora 5 09-08-2005 07:23 AM
Gatos TV-Out Overscan johnnabn Linux - Software 0 10-23-2004 08:19 PM
How can I change display mode from character mode to graph mode wuzhong Linux - Hardware 1 08-08-2004 09:36 AM
gcc on Opteron: 64bit-mode slower than 32bit-mode!!!? duckie Linux - General 2 05-20-2004 10:51 AM
Mandrake 9.2's boot process entirely done in console mode before loading in X mode... mishmash Mandriva 6 02-17-2004 09:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:32 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration