Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.


  Search this Thread
Old 09-02-2001, 07:06 AM   #1
Registered: Jul 2001
Location: Braunschweig, Germany
Distribution: Suse 7.2
Posts: 184

Rep: Reputation: 30
mounting takes ages!

Hi everybody!

I don't know what I did, but my Linux-box shortly started to take ages to mount /dev/hda1 as /boot during startup.

I had a poweroutage, but e2fsck ran fine and I can access all files on /boot normally.

Any ideas on what I could do to speed up the mounting?
Old 02-22-2006, 03:56 AM   #2
Registered: Jan 2006
Location: Suedpfalz
Distribution: kubuntu
Posts: 114

Rep: Reputation: 15
Hi, I have a similar problem since I installed Kubuntu, but with a remote fs.
the mount options are rw,hard,intr - but it works fine
Old 02-22-2006, 04:31 AM   #3
Senior Member
Registered: May 2004
Location: Australia
Distribution: Gentoo
Posts: 3,544
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 56
Does the drive seem to run at normal speeds at other times? Any weird output in dmesg? My first guess would be faulty hardware if it's taking a long time to spin up. Try using hdparm to put the disk in standby mode or to sleep, wait for it to spin down and then try to access something on it and see if it takes ages to spin up again. Might give you some useful debugging info
Old 02-23-2006, 07:39 AM   #4
Registered: Jan 2006
Location: Suedpfalz
Distribution: kubuntu
Posts: 114

Rep: Reputation: 15
well, in my case, the hardware is always active


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Takes ages to connect to smtp Swakoo Linux - General 3 08-23-2005 04:32 AM
Configuring network interfaces..takes AGES! coolblue Linux - Newbie 6 07-20-2005 08:33 AM
X takes ages and ages to load! dcdbutler Slackware 9 03-23-2005 08:53 AM
mozilla takes ages to load and mouse crashes in flulbox hubabuba Linux - Software 1 12-12-2004 11:44 AM
'Whatever' login takes ages... Worstje Slackware 7 10-15-2004 04:06 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:47 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration