LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-07-2004, 04:44 AM   #1
vasco1984
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Question module loading at boot


HI

im running debian 2.6.4

I used to have all my system compiled in the kernel. Because startup took a while i made the decisision to compile more modules. I dont want most of the modules to load at startup so i leave /etc/modules almost empty. However at boot still all modules of detected hardware seems to be loaded. Why can it be so? Also in the kernel config i disabled "kernel auto module loading" that didn't make any diffrence. any help would be apreciated.

thank you.
 
Old 05-07-2004, 09:36 AM   #2
mardanian
Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Fedora
Posts: 254

Rep: Reputation: 30
auto detected hardware is the feature of kudzo, disable it on startup
 
Old 05-07-2004, 04:36 PM   #3
vasco1984
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Im not running kudzo
 
Old 05-09-2004, 01:26 PM   #4
mardanian
Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Fedora
Posts: 254

Rep: Reputation: 30
cool, then dude figure it out
 
Old 05-11-2004, 06:39 AM   #5
vasco1984
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I figured it out,

it was the hotplug startup script

thanx for replyig anyway
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kernel module not loading at boot tweak1313 Fedora 2 12-04-2004 04:17 PM
Loading a Module at boot time Nappa Fedora 8 04-14-2004 07:12 PM
Module not loading at boot sbadelt Linux - Hardware 2 12-18-2003 11:34 AM
loading orinoco_pci module at boot nixnoobie Linux - Networking 1 09-16-2003 07:42 PM
ppa module not loading at boot Thetargos Linux - Hardware 0 08-11-2003 09:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration