LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-23-2003, 06:56 AM   #1
Sparko
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Knoppix On Ide1 Doesn't See Ide0


Am a newcomer to Linux.

Decided to install Knoppix on my second hard drive, but, to be safe and so as not to interfere with my existing W2K installation on IDE0, I removed IDE0 from my PC before installing Knoppix. My intention was to reinstall IDE0 after getting Knoppix running on IDE1 and to use my system's BIOS to select which drive to boot from.

Everything works as I expected, EXCEPT.... Knoppix isn't seeing IDE0 now that I've popped it back in (/dev/hda0 isn't known to Knoppix). Can anyone tell me how to get Knoppix to see IDE0 so that I can access the files on it, please?

Alternatively, if I were to start again from scratch and leave both drives in my PC, could I install Knoppix onto the second drive without affecting my existing W2K installation, or would I need some sort of dual-boot utility?

Thanks in advance.
 
Old 06-24-2003, 06:57 AM   #2
Sparko
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Sorry, everyone, I finally stumbled upon a solution to my problem. Edited fstab to include a reference to hda1 by copying the existing entry for hdc and changing the drive reference accordingly, created a mount point at /mnt/hda1 and then mounted the device successfully.

Thanks anyway,

Sparko
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ide1(22,7): write failed, user block limit reached. andy18 Linux - General 1 07-05-2005 01:14 PM
boot-up stalling at ide1 slackstudent218 Slackware 2 05-12-2005 04:04 PM
Help, rename a value under proc/ide/ide1/hdc/model Brian1 Linux - Software 2 11-14-2004 08:54 PM
boot process freezes at "Probing IDE interface ide0..." drowstar Mandriva 8 11-03-2004 02:43 AM
Realtek AC'97 v2.7 makes noise?! IDE1 DVD RW not detected!? SelThesh Linux - Newbie 0 09-09-2004 03:59 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:56 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration