LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 04-24-2003, 12:56 AM   #1
da_kidd_er
Member
 
Registered: Feb 2003
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2


keep on saying the line/ entry listed below on my boot.log file. what does it mean? how do i stop it from showing up?Red Hat Linux 9

kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2

Thanks in advance
 
Old 04-24-2003, 05:08 AM   #2
Mik
Senior Member
 
Registered: Dec 2001
Location: The Netherlands
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,316

Rep: Reputation: 46
Well the kernel is trying to load a module. The error number 2 means that the file is not found. This could be because the file doens't exist or because the root filesystem hasn't been loaded at that time yet.

For the scsi_hostadapter you would usually add an alias in your /etc/modules.conf file like this:

alias scsi_hostadapter aha1542

You would need to have the aha1542 module compiled for this though (Or whatever other driver you use).

You could always try compiling it directly into the kernel instead of as a module.
 
Old 04-24-2003, 07:55 AM   #3
da_kidd_er
Member
 
Registered: Feb 2003
Posts: 52

Original Poster
Rep: Reputation: 15
thanks, i'll try that one...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kmod failed to modprobe scsi_hostadapter jrdioko Linux - Software 1 08-14-2005 11:25 PM
Failed to exec /sbin/modprobe scrawper Slackware 3 10-25-2004 06:05 AM
kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, errno = 2 YBA^[x] Slackware 8 09-17-2004 07:56 AM
Compaq Evo N1000c w/Slackware 10.0 kmod:failed to exec /sbin/modprobe ... erno = 2 daniel_waddell Linux - Laptop and Netbook 0 07-29-2004 11:10 AM
kmod : Failed to exec /sbin/modprobe urzumph Linux - General 3 03-23-2004 10:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:13 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration