LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - General (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-general-1/)
-   -   KDE unable to load after driver-installation (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-general-1/kde-unable-to-load-after-driver-installation-267690/)

primetime2 12-18-2004 08:08 AM

KDE unable to load after driver-installation
 
Please help a Linux-Newbie!
:newbie:
I first installed xfree86 v 4.3.99 and then the ati driver-rpm for my Radeon 9800 Pro. When i reboot now, linux starts in the Console without KDE and i have to log on with my user and pw. When i try to start KDE, it says "xset: unable to open display"... I think this is because of an error which occurred when i installed the driver: there was something with a kernel i would have to compile and that 3D-acceleration wouldn't work. I have Suse Linux 9.1 with Kernel 2.6.4-52...
Please help me!!

slightcrazed 12-18-2004 06:48 PM

for starters, can you post the output of these 2 commands?

>cat /etc/X11/XF86Config | fgrep -v '#'

>cat /var/log/XFree86.0.log | grep 'EE'

That should help a bit. :-)

slight

primetime2 12-19-2004 03:27 AM

Well, i got KDE running again, anyway, thnx for the support.
3D-Acceleration still doesn't work :o My next Graphic card will be a nvidia for sure! I found something useful for my problem in another thread and will try that out now...

primetime2 12-19-2004 03:55 AM

I have another question: how can i restart x server without rebooting?
I saw in another post, that this could help with radeon-cards...


All times are GMT -5. The time now is 03:48 AM.