LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-27-2005, 02:00 PM   #1
sc_3007
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Kent, England
Distribution: Mandrake 10.1
Posts: 47

Rep: Reputation: 15
KDE/security issues


Hey

Im having problems with KDE. I am attatching an Image of the error message that I get. The problem arrises when I try and change settings and it asks for the root password to operate as root. You will see what I am talking about when you see the image!! The system seems to run fine when you actually fully log out of that user and log in as root but it doesn't like accessing root from this user????

Sounds odd, I know. Also the user I am executing this from is an administrator so shouldnt have any problems.

The problem really arose when I was running firestarter. I was running firestarter. Firestarter usually asked for a root password when starting up. Unfortunately when I went into it one day I aciddentaly pressed cancel to it. ever since the it has been doing this..........



Please HELP!!!

If you need any more info simply ask. I am a little confused by this problem.
 
Old 05-27-2005, 02:48 PM   #2
towlie
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: U.S.
Distribution: slackware 10.0
Posts: 110

Rep: Reputation: 15
Try 'killall kdesu' and then restart x server.
Make sure you exit all other running programs and save
your work before that though.
 
Old 05-27-2005, 03:00 PM   #3
sc_3007
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Kent, England
Distribution: Mandrake 10.1
Posts: 47

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Im putting that into the Konsole but its coming back,

kdesu:no process killed

????
 
Old 05-27-2005, 03:07 PM   #4
towlie
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: U.S.
Distribution: slackware 10.0
Posts: 110

Rep: Reputation: 15
Okay, I was thinking maybe KDE didn't kill the process
all the way and was restarting it every time KDE
started up. KDE's done that to me with some other
programs before.

Try this to see if it's running:
Code:
ps -u username | grep kdesu
where username is your linux username.

Maybe you should check that when KDE starts up, if
it is running then that could be your problem, otherwise
the problem is something else.
 
Old 05-27-2005, 03:28 PM   #5
sc_3007
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Kent, England
Distribution: Mandrake 10.1
Posts: 47

Original Poster
Rep: Reputation: 15
hey,

Its wierd, when I typed that then nothing came up

I wasnt sure whether I had typed it correctly so I double and triple checked it and I typed it exactly how you did there and the command seemed to run, as the first time but did not show any results???

Is this normal???
 
Old 05-27-2005, 03:32 PM   #6
towlie
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: U.S.
Distribution: slackware 10.0
Posts: 110

Rep: Reputation: 15
d'oh! I should have told you that is normal.

the grep program checks for spots in a file that
match, and if it finds a match, it prints the line it
found a match on.

If it doesn't print anything, it just means it didn't
find anything, which in this case means the program
isn't running.

I thought the problem might be that KDE is starting
it up when it shouldn't, but it looks like your
problem is something else.

Maybe someone else can help?
 
Old 05-27-2005, 03:47 PM   #7
sc_3007
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Kent, England
Distribution: Mandrake 10.1
Posts: 47

Original Poster
Rep: Reputation: 15
OK dude, thanx for your help anyway, much appreciated

Does anyone else have any ideas???
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Security Issues? Xon Linux - Security 3 10-05-2004 12:45 AM
Security Issues with IP Cameras... ultreen144 Linux - Security 2 06-20-2004 11:50 PM
security issues with a RH 9.2 merlin Linux - Security 1 02-24-2004 05:13 PM
Security issues with IRC--HOW TO-- boreo Linux - General 2 02-22-2003 06:12 PM
NAT security issues ilumin8d Linux - Security 1 05-10-2002 12:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration