LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-29-2003, 07:59 PM   #1
rwilson500
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
KDE 3.1.4 problem with kernel 2.6.0-Test-1


I just updated my kernel from 2.4.22 to 2.6-Test-1. It compiled fine but when I restarted my system XFree86 gave me:

FATAL SERVER ERROR:
FAILED TO LOAD DEFAULT FONT

Also my display manager wouldn't start up. I'm running Mandrake 9.2. Please help, right now I'm stuck using Win XP
 
Old 11-29-2003, 08:06 PM   #2
teval
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Toronto, Canada
Distribution: Gentoo
Posts: 720

Rep: Reputation: 30
Try using test-11 instead.
There have been a lot of changes since test-1
 
Old 11-29-2003, 08:14 PM   #3
ghostwalker
Member
 
Registered: Jun 2003
Posts: 160

Rep: Reputation: 30
What is you video card?
 
Old 11-30-2003, 01:54 PM   #4
rwilson500
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Okay, this is bad. I just compiled the 2.6 test11 and installed it. Now my system hangs when booting the kernel. Luckily I still have Knoppix so I can get my files before I re-install. Could anyone just tell me how to build and install the kernel (I'm pretty sure I'm not doing it right.)

P.S. Ghostwalker
I've got an integrated sound, video, and ethernet card with an intel motherboard, But XFree86 worked fine with 2.4.22-10mdk.

Last edited by rwilson500; 11-30-2003 at 01:57 PM.
 
Old 11-30-2003, 03:31 PM   #5
ghostwalker
Member
 
Registered: Jun 2003
Posts: 160

Rep: Reputation: 30
type lspci -v at the CLI and display here the results.
 
Old 11-30-2003, 04:29 PM   #6
rwilson500
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
lspci -v gave me this:

00:01.0 VGA compatible controller: Intel Corp. 82810E DC-133 CGC [Chipset Graphics Controller] (rev 03) (prog-if 00 [VGA])
Subsystem: Intel Corp.: Unknown device 4332
Flags: bus master, 66Mhz, medium devsel, latency 0, IRQ 11
Memory at f8000000 (32-bit, prefetchable) [size=64M]
Memory at ffa80000 (32-bit, non-prefetchable) [size=512K]
Capabilities: [dc] Power Management version 1

I just reinstalled mandrake 9.2 and XFree86 is working again.
 
Old 11-30-2003, 05:57 PM   #7
ghostwalker
Member
 
Registered: Jun 2003
Posts: 160

Rep: Reputation: 30
For building the kernel

Take and read the following:

http://ftp.kernel.org/pub/linux/kern...loween-2.5.txt

You are using 810 video. So under devices | character devices | /dev/apgart | Intell 440.....
Also select Direct Rendering..... You don't need to select anything under that

make mrproper
make menuconfig
make
make modules_install
make install

Then modify you lilo.conf or grub.txt

make install installs vmlinuz into the boot directory along with System.map
I creates a symbolic link to you old vmlinuz -> vmlinuz.old and System.old

All you need to do is add entry for the old vmlinuz. I use lilo.conf

This is mine....

image=/boot/vmlinuz
label=Linux2.6
read-only

image=/boot/vmlinuz.old
vga=791
append="hdc=scsi hdd=scsi apm=power-off nomce"
label=Linux2.4
initrd=/boot/initrd.gz
read-only

Hope this helps. The more people use 2.6 the better.
 
Old 01-01-2004, 05:01 AM   #8
rwilson500
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I've got it to compile and install but when I boot it gives me

Kernel Panic: No Init found.

How do I set the kernel to use my current init script.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lets test KDE 3.5 Release Candidate Ygrex Linux - News 4 11-19-2005 12:18 PM
Calling all slackers to test KDE 3.4-RC1 denning Slackware 12 03-10-2005 11:38 AM
2.6 kernel test 4 raid517 Linux - Software 4 09-07-2003 03:34 PM
kernel 2.6 test-3 r3l4x Mandriva 5 08-23-2003 04:49 PM
2.6 test kernel is OUT!!! MasterC Linux - General 35 07-21-2003 04:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:20 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration