LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 06-18-2002, 05:01 PM   #1
shameless
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2002
Location: Oz
Distribution: RH7.1
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
invalid compressed format (err=1)


RH7.1
kernel 2.4.18

hi all,

I am a linux newbie.

I have been attempting to rebuild my 2.4.18 kernel. I am having lots of very strange errors depending on what i select on the make xconfig. The latest error is the following.

'invalid compressed format (err=1)' -- system halted."

I guess the error itself explanatory. But what is causing this?

I am doing the following steps. recommended by jayakrishnan.

make mrproper
make menuconfig
make dep
make clean
make bzImage
make modules
make modules_install
copy the image to /boot
add entry to lilo.conf
rerun lilo


Someone has mentioned copying the System.map file to boot but i don't understand why.

I am really confused about this kernel building. Depending on which option are set to 'y' or 'm' i get kernek loading errors from

'run out of input data' ( very common ).

or

The make modules_install generates symbolic link failures on elf.o. What have i done incorrectly?

Any help is MOST appreciated.

thanks

-shameless
 
Old 08-16-2003, 12:15 PM   #2
cybertick
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Distribution: Gentoo - only Gentoo
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
invalid compressed format (err=1)

I just had a bout with this same error myself. I had just put a new heatsink on my 1200 athlon machine. Went to boot into my Gentoo and got:

invalid compressed format (err=1)

when trying to uncompress the kernel.

Just prior to replacing the heatsink, I had moved /usr from /dev/hde3 to /dev/hdf1, so naturally I thought my error was related to this. Trying to boot to the LiveCD from Gentoo I got the same error. Did some Google searching and everything pointed to bad ram, so I tested all possible configurations of my 3 sticks, same results. I finally decided to remove the cpu to see if I had smeared excess Arctic Silver 3 compound on the CPU, and lo and behold, there was but a scant bit of evidence that the heatsink was even touching the cpu core!
I removed the cheap heatsink I had bought and put it's fan on my better heatsink(who's fan was the reason I started this mess), installed the original heatsink and now everything is fine...whew! was I ever happy I hope this helps you with your issue.

cybertick

http://www.linux4newbies.org
(needs updated)

Last edited by cybertick; 08-16-2003 at 06:15 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
invalid compressed format (err 1) oxman Fedora - Installation 4 05-04-2007 04:18 PM
invalid compressed format (err=1) typul Fedora - Installation 1 11-06-2005 12:12 AM
invalid compressed format (err=1) voyager2 Linux - Newbie 2 01-27-2005 12:19 PM
invalid compressed format (err=1) kl365 Slackware 1 06-28-2004 12:14 PM
invalid compressed format (err=2) mikeyjoon Linux - Software 1 08-20-2003 08:17 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration