LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-06-2003, 08:55 PM   #1
laxguy1515
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Location: Troy, Michigan, USA
Distribution: RedHat 9.0, RH 8.0, Mandrake 9.1
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Question installing lib or libraries or *.so is not working


Im a linux newb. I am tryin to install an xine ui. I installed the tar file w/ the libs and base and what not, but now it says i am missing dependencies. i was wondering if someone could tell me where i need to get these lib files from and where to place them... much thanks... btw here is my error

[root@localhost xine]# rpm -i totem-0.99.0-fr1.i386.rpm
warning: totem-0.99.0-fr1.i386.rpm: V3 DSA signature: NOKEY, key ID e42d547b
error: Failed dependencies:
liblirc_client.so.0 is needed by totem-0.99.0-fr1
libxine.so.1 is needed by totem-0.99.0-fr1
lirc is needed by totem-0.99.0-fr1
xine-lib >= 1.0.0 is needed by totem-0.99.0-fr1
 
Old 06-06-2003, 09:23 PM   #2
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Generally it's not a good idea to install it from two seperate package format, because you installed xine-lib from source it won't be in your rpm database, and the xine-ui rpm won't know it's there.
Try getting both packages in src.rpm and rebuild them, or get both in binary rpm, or install xine-ui from source.
 
Old 06-06-2003, 09:48 PM   #3
laxguy1515
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Location: Troy, Michigan, USA
Distribution: RedHat 9.0, RH 8.0, Mandrake 9.1
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Angry umm yeah

ok.. i got the ui and the lib both in tar's...

wonderful i install them sh configure, make, make install -- sweet no errors

i go to /usr/local/bin then run xine... the gui runs and then it freezes and i cant touch anything, so i go check the console and it freezes right here--

----------------------------------------------------------------------------

[root@localhost bin]# dir
fbxine xine xine-bugreport xine-check xine-config xine-remote
[root@localhost bin]# xine
This is xine (X11 gui) - a free video player v0.9.21
(c) 2000-2003 by G. Bartsch and the xine project team.
Built with xine library 1.0.0 (1-beta12)
Found xine library version: 1.0.0 (1-beta12).
XServer Vendor: The XFree86 Project, Inc. Release: 40300000,
Protocol Version: 11, Revision: 0,
Available Screen(s): 1, using 0
Depth: 24.
XShmQueryVersion: 1.1.
-[ xiTK version 0.10.3 ]-
-[ xiTK will use XShm ]-
-[ WM type: (GnomeCompliant) (EWMH) Metacity {Metacity} ]-
Display is not using Xinerama.
Benchmarking memcpy methods (smaller is better):
glibc memcpy() : 534730026
linux kernel memcpy() : 537769716
MMX optimized memcpy() : 477552211
MMXEXT optimized memcpy() : 301922863
SSE optimized memcpy() : 306061669
main: probing <aadxr3> video output plugin
load_plugins: failed to load video output plugin <aadxr3>
main: probing <dxr3> video output plugin
load_plugins: failed to load video output plugin <dxr3>
main: probing <xv> video output plugin
main: probing <oss> audio output plugin
audio_oss_out: opening audio device /dev/dsp failed:
Resource temporarily unavailable
load_plugins: failed to load audio output plugin <oss>
main: probing <esd> audio output plugin
audio_esd_out: connecting to esd server...

--------------------------------------------------------------------------------

in a perfect world i would like to play off of my 3rd hard drive that i use as a fileserver. for both win 2000 and linux. It is ntfs partitioned perfectly--can acces all files from both OS (used linux ntfs project). Do i need to somehow specify a device? please someone help!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Removing .a libraries in /usr/lib/ kunkie Linux - General 1 08-27-2005 11:44 PM
libraries compiling into /usr/lib acidjuice Slackware 4 05-14-2005 05:53 AM
aim: error while loading shared libraries: /usr/lib/libgdk-1.2.so.0: undefined symbol dr_zayus69 Linux - Software 1 12-11-2004 09:10 PM
g++ can't find libraries that are in /usr/lib williamtbranch Linux - Software 2 01-17-2004 01:28 PM
My Fedora 1.0 QT lib is not working linuxlah Fedora 3 01-14-2004 07:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:59 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration