LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 03-19-2005, 04:43 AM   #1
NRGizeR
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Location: Turku, Finland
Distribution: SuSE 9.2
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
How to get the virtual terminals onto my monitor?


Hello all *wink*

I was torn between putting this in the newbie forum or here, but since I think that this is more than a simple newbie question, I'll go ahead and put it here...

To my problem: Since I installed the nvidia drivers I've been unable to use the virtual terminals, since they spawn on my TV screen, which is connected to the gfx card via a svideo-to-scart cable. If I boot into runlevel 3, and startx from there, and then quit X, I get the same result. The console spawns on my tv.
During bootup I see the bootup sequence (including the BIOS post) on both my monitor and my TV, but as soon as kdm starts I get picture on only my monitor. If I start a virtual terminal I get that terminal on my TV, and my monitor goes blank, but I can still switch back to the monitor with ctrl-alt-f7. It still really sucks that I can't use the other terminals so I would love to find a solution to this. I've tried to search for a while all over the web for a solution, and found something about adding an IgnoreDisplayDevice "TV" to my XF86Config, but this only caused BOTH my tv and my monitor to go blank... so that wasn't really a good solution

Is this really a problem with X settings, or is there something else that I should look at? I also heard something about totally disconnecting the TV would fix the problem, but since I use it for watching movies (don't have a regular dvd player) that is not an option either.

oh, I'm kind of new to linux, I've only REALLY used it for a bit more than 2 months...

I'm running SuSE 9.2 on an Athlon XP, a Geforce4 ti4200 with the newest nvidia driver (7167, and I also tried the one before that, can't remember the version number), and a regular CRT 17" (Huyndai Deluxscan b790).
 
Old 03-20-2005, 04:15 PM   #2
Thoreau
Senior Member
 
Registered: May 2003
Location: /var/log/cabin
Distribution: All
Posts: 1,167

Rep: Reputation: 45
This is an nvidia bug. Downgrade to the last nvidia driver revision. Read the nvidia forums for more information.
 
Old 03-21-2005, 12:31 AM   #3
NRGizeR
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Location: Turku, Finland
Distribution: SuSE 9.2
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by Thoreau
This is an nvidia bug. Downgrade to the last nvidia driver revision. Read the nvidia forums for more information.
Would anyone know what the last "working" revision would be? (is it avaiilible from the official nvidia site or should I get it from someplace else?)

Thanks
 
Old 03-21-2005, 01:26 AM   #4
Thoreau
Senior Member
 
Registered: May 2003
Location: /var/log/cabin
Distribution: All
Posts: 1,167

Rep: Reputation: 45
All revisions are listed on nvidia ftp- download.nvidia.com.

The last was 6629.
 
Old 03-21-2005, 02:42 AM   #5
NRGizeR
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Location: Turku, Finland
Distribution: SuSE 9.2
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by Thoreau
All revisions are listed on nvidia ftp- download.nvidia.com.

The last was 6629.
hmm... I actually HAVE been running 6629 up until last friday... and had the exact same problem with that revision.. the only time I've seen the virtual terminals on my monitor was when I was using the nv driver ... but then again that doesn't have 3d acceleration... :/

and in case you misunderstood my question: with "working" i ment the last revision without the bug causing all my terminals to spawn on the TV...
 
Old 03-22-2005, 05:22 AM   #6
Thoreau
Senior Member
 
Registered: May 2003
Location: /var/log/cabin
Distribution: All
Posts: 1,167

Rep: Reputation: 45
People have the same issues on the nvidia forums. You can get the last working revision from them. I don't have a tv for a monitor, sorry.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
virtual terminals missing comatozed Linux - General 4 09-25-2005 07:53 AM
Virtual terminals rnicholus Linux - Software 1 09-21-2005 02:30 PM
Virtual Terminals Kruncher Slackware 9 04-25-2005 07:19 AM
Virtual Terminals sadiboyz Linux - Newbie 1 04-23-2003 05:43 PM
Virtual Terminals moger Linux - General 2 09-29-2002 11:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:05 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration