LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-15-2004, 08:43 AM   #1
saqres
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: kinshasa
Distribution: aurox
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
how do i fix lilo when i get a LIL- while booting


I 'm new in Linux so i really need ur help
I'm using win xp n linux in the same pc but since yesterday i just cat boot my windows ,the computer is hanging at this point LIL-,I'm using a boot linux disk to get at least linux run so I dont know what to do get my dual boot lilo run again ......
here is my lilo.cong

prompt
timeout=50
vga=773
default=Windows
boot=/dev/hda2
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
message=/boot/message
linear

image=/boot/vmlinuz-2.4.20-20.9
label=linux
initrd=/boot/initrd-2.4.20-20.9.img
read-only
append="hdc=ide-scsi root=LABEL=/"

other=/dev/hda3
optional
label=Windows
can anyone got n I dia of what I chould do to fix it

thanx a lot
 
Old 09-29-2004, 06:45 AM   #2
itselango
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
did u solve lil-

did u get a solution ? i am stuck with LIL-
 
Old 10-05-2004, 01:59 AM   #3
dnewbold
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Location: Huntsville, AL
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I've seen this same problem, just tonight in fact.
I've installed RedHat 9 three times.
My solution was to alter the BIOS setup to boot
from the LILO drive.
 
Old 10-06-2004, 12:02 AM   #4
woofie
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Location: Australia
Distribution: Suse, RH, Solaris/SunOS, AIX
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
You can fix this problems several different ways.

The easy way though is to use a Win 98 boot disk and boot from it. At the prompt type 'fdisk /mbr' You reformat you Master Boot record (MBR) and then everything will work fine.

You can also do this from booting of your Linux CD into repair (?) mode and then fox your MBR there to.
 
Old 10-06-2004, 02:58 AM   #5
itselango
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Once i format my MBR, what will be the OS that will be loaded, i have my Windows in /dev/hda12 and my linux in /dev/hda6, but when i try to boot with /dev/hda12, it stops at LIL-. Linux boots fine.

Can you explain in detail, how fdisk /mbr solves this issue.

Thanks
Elango.
 
Old 10-06-2004, 03:56 AM   #6
woofie
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2004
Location: Australia
Distribution: Suse, RH, Solaris/SunOS, AIX
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Ok well here I found this on what LIL- stands for ok.

----------------------------------------

LIL- The descriptor table is corrupt. This can either be caused by a geometry mismatch or by moving /boot/map without running the map installer.

------------------------------------------------------

Boot from a boot disk (hope you created one when installing). run /sbin/lilo that should configure the lilo file. if you need to edit the lilo file it can be found at /etc/lilo.conf make sure to make a copy incase you change to much info to remember how it all was.

To see what the dual boot configuration shoudl be like run a quick search on google cause I can't remember off the top of my head and I'm at work on a windows machine :-(

For more detail/step by step how to fix the lil- boot error search google or go here http://www.google.com.au/search?hl=e...or+linux&meta=

That's the google search that will show you many different ways to fix the error.

Also you may find it better to use GRUB instead of LILO. I use to always use lilo though once I have used GRUB it is betetr to use. personal choice by me though.

Sorry I'm not much more help I hardly use lilo though and well would be one of those things I would need to be infront of to play with and fix.
 
Old 10-07-2004, 04:34 PM   #7
XavierP
Moderator
 
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Lubuntu
Posts: 19,176
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430
Moved: This thread is more suitable in Linux-General and has been moved accordingly to help your thread/question get the exposure it deserves.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LILO boots "LIL" Riallin Linux - General 10 07-07-2005 02:34 PM
LIL Error When Booting..What Do I Try Next? Lucinda Slackware 2 05-27-2004 08:29 PM
lilo error :lil- domeili Linux - Newbie 1 10-28-2003 09:35 AM
LILO Problems.......LIL- chem1 Linux - General 16 08-31-2002 05:39 PM
LILO problem (LIL-) w/Rh7.1 rfgrove Linux - General 3 11-20-2001 09:19 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:26 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration