LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-06-2013, 03:23 PM   #1
Cog
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
helo command "500 Unrecognised command" from remote machine


When I telnet to my mail server(mailserver.mydomain.com) from mymachine.mydomain.com, I get a "500 Unrecognised command" error from helo command. But if I ssh to the mail server(mailserver.mydomain.com) and then telnet locally, helo command works fine. Any ideas what's causing this behavior? Example below.

from mymachine.mydomain.com.

Code:
$ telnet mailserver.mydomain.com 25
Trying xx.xx.xx.xx...
Connected to mailserver.mydomain.com.
Escape character is '^]'.
220 mailserver.mydomain.com ESMTP 11.4.6.13676; Thu, 06 Jun 2013 11:33:55 -0700 (PDT)
helo machine.mydomain.com
500 Unrecognised command
ehlo machine.mydomain.com
250-mailserver.mydomain.com Hello mymachine.mydomain.com [xx.xx.xx.xx], pleased to meet you
250-AUTH CRAM-MD5 GSSAPI DIGEST-MD5 PLAIN LOGIN
250-AUTH=LOGIN
250-DSN
250 8BITMIME
quit
221 mailserver.mydomain.com closing connection
Connection closed by foreign host.
Code:
$ ssh mailserver.mydomain.com
$ telnet mailserver.mydomain.com 25
Trying xx.xx.xx.xx...
Connected to mailserver.mydomain.com (xx.xx.xx.xx).
Escape character is '^]'.
220 mailserver.mydomain.com ESMTP Scalix SMTP Relay 11.4.6.13676; Thu, 06 Jun 2013 12:59:57 -0700 (PDT)
helo machine.mydomain.com
250 mailserver.mydomain.com Hello mailserver.mydomain.com [xx.xx.xx.xx], pleased to meet you
quit
221 mailserver.mydomain.com closing connection
Connection closed by foreign host.
 
Old 06-07-2013, 08:28 AM   #2
descendant_command
Member
 
Registered: Mar 2012
Posts: 804

Rep: Reputation: 182Reputation: 182
Looks like your Scalix is set to require EHLO, and only allow a plain HELO from the localhost.
 
Old 06-17-2013, 01:44 PM   #3
Cog
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by descendant_command View Post
Looks like your Scalix is set to require EHLO, and only allow a plain HELO from the localhost.
Any idea how to get Scalix to allow remote HELO?
 
Old 06-17-2013, 03:26 PM   #4
descendant_command
Member
 
Registered: Mar 2012
Posts: 804

Rep: Reputation: 182Reputation: 182
No.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unable to use "ls" command in x86 solaris 10 machine? malli42108 Linux - Newbie 2 10-27-2009 07:45 PM
Does the command "telnet" works when remote and local are different operating system? Marty21 Linux - Networking 2 02-15-2009 08:12 PM
Standard commands give "-bash: open: command not found" even in "su -" and "su root" mibo12 Linux - General 4 11-11-2007 10:18 PM
Looking for a remote "chown" command ? MikeAtVillage Linux - Networking 4 05-23-2005 08:41 AM
Gumstix usbnet problems..."modprobe" command unrecognised triona Linux - General 3 11-04-2004 10:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration